Cansuyu Yoksula Bayram, Yetime Tebessüm Oluyor

Cansuyu Derneği Elazığ Temsilciliği, Ramazan ayı ile birlikte çalışmalarına yoğunluk verdi.

Dünyanın farklı bölgelerine ekiplerini göndermeye başlayan dernek, “Ramazan;Yoksula Bayram, Yetime Tebessüm” sloganı ile bu Ramazan ayında da hayırseverlerin bağışlarını, yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyor. Kırım’dan Suriye Kamplarına, Irak’tan Zanzibar’a kadar birçok bölgede mağdurlara Türkiye’nin selamını ulaştıracak olan dernek, Gazze, Sierra Leone, Patani, Moro, Komor Adaları, Orta Afrika, Filistin, Kamboçya, Yemen, Malavi gibi birçok ülkeye yardım götürecek.

Konuyla alakalı açıklama yapan Cansuyu Derneği Elazığ Temsilcisi Mustafa Kodat, bu yıl da Asya, Afrika, Avrupa, Uzak Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda toplam 30 ülkede Ramazan programları gerçekleştirileceğini ve ülke içinde ise 81 ilde iftar sofralarına katkıda bulunulacağını belirtti.

Reklam
Reklam

YOKSULA BAYRAM, YETİME TEBESSÜM

“Ramazan;Yoksula Bayram, Yetime Tebessüm” sloganı ile Ramazan çalışmalarını başlattıklarını belirten Kodat, hayırseverlerin bağışlarını, yardıma muhtaç insanlara ulaştırmayı hedeflediklerini deklare etti.

Kodat, Dünyanın en yoksul kıtası ve her yıl büyük felaketlerin yaşandığı Afrika'da başta Orta Afrika, Somali ve Kenya olmak üzere Malavi, Zanzibar, Çad, Kamerun, Gana, Komor Adaları ve Etiyopya gibi problemli bölgelere giderek,sıkıntılarını hafifletmeye çalışılacağını, Asya ve Kafkaslarda da Ramazan dolayısıyla yardım faaliyetleri gerçekleştirileceğini ifade etti.

GAZZE, KUDÜS VE SURİYE DE İHMAL EDİLMİYOR

Kodat'ın yaptığı açıklamaya göre insanların büyük zulümler yaşadıkları ve ülkelerinden sürgün edilmekle karşı karşıya kaldıkları Arakan'dan, Bangladeş'e, Filistin’den Suriye’ye birçok ülkede acılara merhem olunmaya çalışılacak. Suriye Kampları, Suriye ve Irak’taki kardeşlerimizi de unutmayan dernek, Patani ve Moro gibi ciddi mücadelelerin verildiği bölgelerde de yapacağı yardımlar ve düzenleyeceği iftar sofralarıyla gönüller arasında sevgi ve kardeşlik köprüsü kuracak. Dernek, Ortadoğu Filistin, Gazze ve Lübnan Filistin kampları ile iç savaş nedeniyle büyük acılar çeken Suriye başta olmak üzere toplam 30 ülkede Ramazan programları organizasyonu gerçekleştirecek.

Reklam
Reklam

KUMANYA BEDELİ 75TL

'Veren el' ile 'alan el' arasındaki hayır köprüsü olma vazifesini yürüttüklerini belirten Kodat, Ramazan'ın bereketinin muhtaçlarla paylaşılmasına vesile olacağını. Ramazan'da bir yetimi sevindirmek, bir muhtacın kalbinde yer etmek isteyen hayırseverlerin 75 TL olarak belirlenen kumanya bedelini derneğe ulaştırarak ihtiyaç sahiplerinin duasına ortak olacaklarını söyledi. İftar bağışı fiyatlarının ise 5 ve 10 TL olarak belirlendiğini ifade eden Kodat, Elazığ Temsilciliği için 0532 325 43 59 numaralı telefondan ve cansuyu.org.tr adreslerinden hayır severlerin kendilerine ulaşarak yardımlarını kolayca yapabileceklerini belirtti.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: