Cansuyu’nun Ilk Kurban Ekibi Etiyopya’ya Vardı

Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin kurban ekiplerinden ilki Etiyopya’ya ulaştı Dünyanın birçok bölgesinde kurban çalışması yapacak Cansuyu...

Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin kurban ekiplerinden ilki Etiyopya’ya ulaştı

Dünyanın birçok bölgesinde kurban çalışması yapacak Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri yardıma muhtaç ülkelere doğru gitmeye başladı. Cansuyu ekipleri, hayırsever Türk halkının vekâletle bağışladığı kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtacak. İlk ekip ise Etiyopya’ya ulaştı.

Kurbanın İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biri olduğunu ve kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olduğunu belirten Cansuyu Yardımlaşma Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Hasan Yaşar, “Kurban çalışmasıyla uzakları yakın yapıyoruz. Allah için adanan bu kurbanların manevi atmosferi ile İslam dünyasının gönülleri birleşiyor.” dedi. Kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Yaşar, Cansuyu’nun Arefe günü akşama kadar bağışları kabul edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Cansuyu Yardımlaşma Derneği Etiyopya Yardımları Koordinatörü Mansur Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Doğu Afrika ülkelerinde artan sayı ve hacimde çalışmalar yapmaktayız. İnsani yardım çalışmaları yanında, su kuyusu çalışması, zirai projeler, eğitim öğretim çalışmaları, kültürel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Etiyopya’da yaptığımız çalışmalarla ülkemiz ve Etiyopya hükümetince çokça takdir ve teşekkür almaktayız. Kalkınma yardımlarına ve üretme yeteneğini artıracak projelere ağırlık vereceğiz. Bölgede aynı zamanda 5 adet su kuyusu açışı gerçekleştirerek, bölgesel kuraklık sorunu ile ağır yaşam koşullarına sahip olan bölge halkını rahatlatmak istiyoruz. Bölge halkı tarihî, kültürel ve siyasi rolümüzü çok iyi biliyor. Siz kendinizi isminizle tanıtmanıza rağmen Osmani yani Osmanlı diye çağırıyor ve olağanüstü bir alaka ve hürmet göstererek son Halifenin Osmanlılarda olduğu ve özellikle Harar’da açılan büyükelçilik yoluyla Doğu Afrika’daki İslamlaşmanın Osmanlı eliyle olduğunu ifade ediyorlar. Büyük Habeş Kralı Necaşinin bölgesinde yapılan çalışmalarda ise tarihe ve Büyük İslam Kralına hürmet ve vefa örneği olarak bölgede kuyu açılışı gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz