Çanta hırsızı güvenlik kamerasına yakalandı

İzmir'in Konak ilçesinde bir iş yerinin kapısını açarak vestiyerde asılı olan bayan çantasını çalan şüpheli,...

İzmir'in Konak ilçesinde bir iş yerinin kapısını açarak vestiyerde asılı olan bayan çantasını çalan şüpheli, güvenlik kameraları tarafından görüntülenince yakalandı. Çantayı aldıktan sonra içindeki cüzdandan para arayan hırsızın görüntülerdeki rahatlığı gözlerden kaçmadı.
İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziler Caddesi üzerinde otomobilden inen iki kişiyi, ellerindeki poşetlerde çalıntı laptop olacağından şüphelenerek takipe aldı. Elektronik eşya satışı yapan bir iş yerine giren şüpheliler A.S. (34) ve H.Ç.'yi (24) durduran polis, ellerindeki laptobu nereden aldıklarını sordu. Kendilerinde laptop olmadığı söyleyen iki şüphelinin çelişkili cevaplar vermesi üzerine polis, şüpheli iki kişinin çıktığı elektronik eşya satan iş yeri sahibi M.Y.'nin (24) bilgisine başvurdu. İş yeri sahibinin bilgisayarı 200 lira karşılığında aldığını söylemesi üzerine polis satılan bilgisayara el koydu. Polis, şüpheli iki kişiyi gözaltına alarak Anafartalar Polis Merkezi'ne götürdü.
Bilgisayarı açan polis, fatura ödeme bilgisi bulunan bir dosyadan dizüstü bilgisayarın sahibinin M.Y. (35) olduğunu belirledi. Bilgisayarın gerçek sahibine ulaşan ve çalıntı olduğunu öğrenen polis, iki şüpheliyi kaldırımcılık suretiyle bilgisayar hırsızlığı yapmaktan gözaltına alındı. Şüphelilerle ilgili yapılan araştırmada, gözaltına alınan A.S.'nin bir gelinlik atölyesinden çanta çaldığı da belirlendi. Şüphelilerden A.S.'nin gelinlik atölyesinin açık olan kapısından girerek, çalışanlardan E.C.'nin (19) vestiyerde asılı çantasını alıp kaçtığı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Çantayı çalan hırsızın rahat tavrı ve kapı önünde çantayı karıştırması dikkat çekti. Laptobu alan iş yeri sahibi M.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, A.S. ve H.Ç., kaldırımcılık yöntemiyle laptop ve çanta hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz