Çantacı Necmi Abi, Erzurum'da Iman Hakikatlerini Anlattı

Kültür Eğitim Vakfı'nın (EKEV) davetlisi olarak Erzurum'a gelen Çantacı Necmi Abi olarak bilinen Necmettin İlgen,...

Kültür Eğitim Vakfı'nın (EKEV) davetlisi olarak Erzurum'a gelen Çantacı Necmi Abi olarak bilinen Necmettin İlgen, İl Spor Salonu'nda, "Gençlik, insan ve kainat" konulu konferans verdi. Necmi Abi, kendine özgü esprili tavırlarıyla Risale-i Nurlar'dan iman hakikatlerini anlattı.

"Gençlik, insan ve iman" konulu konferans Veysi Aksakal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cezaevleri, hastaneler ve üniversitelerde uzun yıllardan bu yana iman hakikatlerini anlatan Çantacı Necmi Abi, Erzurum'da kadın ve erkeklere ayrı ayrı konferans verdi. Ömrünü Allah'ı ve risaleleri tanıtmaya adadığını dile getiren Çantacı Necmi Abi, bu amaçla davet edildiği her yere severek gittiğini söyledi. Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nurları'ndan iman hakikatlerini anlatan Necmi Abi, kainatta her şeyin kendi dilinde Allah'ı zikretip O'nun varlığını gösterdiğini ifade etti. Büyük bir kitap hükmünde bulunan kainatın Allah'ın varlığını insanlara anlattığına işaret eden Necmi Abi,"Kainatta olan her şey Allah’ındır. Her şey O’nundur, biz buraya O’nu tanımaya geldik. Görevimiz O'nu tayıp, tanıtacağız. Kainattaki her şey Allah'ın varlığını bize haykırıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Allah'ın varlığını inkar eden bilim adamlarının gerçeği bilmelerine rağmen, doğruyu söylemediklerini de belirten Çantacı Necmi Abi,"İlim ile din aynı. Ancak bazı ilim adamları Allah dememek için, küfürde inat ettikleri için O'nun adını söylemiyorlar. Biz bu ilim adamlarıyla barışmak istiyoruz. Bunun için imanı konuları anlatıyoruz. Bir insanın imanın kurtarmak kainattaki hern şeyden daha değerli. Biz Allah'a inanmayanları, mantıklı sözlerle islama davet ediyoruz." diye konuştu.

RİSALE-İ NURLARI OKUYUN
Gençlere de Allah'a, dini ve Kur'an-ı Kerim'i sevmeleri çağrısında bulunan Çantacı Necmi Abi,"İman insanı insan eder, sultan eder. Hidayet Allah'tandır. Gençler Allah'ı sevin, Kur'an-ı sevin. İslamı sevin, sevdirin. Çünkü Risale-i Nurlar imanı konuları anlatıyor, dini sevdiriyor. Risalei Nurlar'ı tanıyıp, okuyun. Allah'a inanıyor ancak namaz kılmıyor, Kur'an okumuyorsanız şunu da unutmayın ki suç işlediğinizi bilin ve vicdanen üzüntü duyun. Eğer üzülüyorsanız sizde imanın var olduğunu bilin." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: