'Çapalı Tehdit' Iddiası

Adana'da bir kişinin çapayla Makina Mühendisleri Odası'na gelip "Başkan mesajlarına dikkat etsin. Yoksa bu çapanın...

Adana'da bir kişinin çapayla Makina Mühendisleri Odası'na gelip "Başkan mesajlarına dikkat etsin. Yoksa bu çapanın istediği tarafını kafasına yer." dediği ileri sürüldü. Mühendisler Odası Başkanı Hüseyin Atıcı'yı tehdit edip Şube müdürü Elif Doğruyol'un odasına kazma bırakan kişinin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan mühendis E.Ş. olduğu belirlendi.

İddiaya göre, 35 yaşlarındaki E.Ş., Adnan Kahveci Bulvarı üzerindeki oda binasınaelinde çapa ile gelerek bir yönetici ile görüşmek istediğini söyledi. Yönlendirme üzerine şube müdürü Elif Doğruyol'un odasına giden E.Ş. iddialara göre, "İslam alemenin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başkan mesajlarına dikkat etsin. Eğer yapmaya devam ederseniz kazmanın iki tarafından birini kendisi seçsin. İstediği tarafını kafasına geçiririz." dedi. Elindeki çapayı Doğruyol'un odasına bırakıp ayrıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, masada bulunan çapaya kimseyi dokundurmadı.

Reklam
Reklam

Olayın yaşandığı sırada odada bulunmayan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Atıcı, "Bugün saat 11.00 sıralarında şube binamıza bir vatandaş gelerek çift taraflı kazmayı bırakarak işte bundan sonra bu tip mesajlar çekmeyeceksiniz, çekerseniz biz de gereğini yaparız. İslam aleminin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu kazmanın iki tarafından birisini, eğer yapmaya devam ederseniz başkan kendisi seçsin, istediği tarafını kafasına geçiririz türünden tehditler içeren bir konuşma yapmış daha sonra gitmiş." diye konuştu.

Atıcı, şöyle devam etti: "Eli palalı insanların sokaklarda insanların peşinde koşturup hiç bir şekilde gözaltına alındıktan hemen sonra serbest bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Tabi bu durumlar da bu tip insanları, bu tip davranışları yapmaya teşvik ediyor."

Polis, şikayetçi olan Atıcı'yı, ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

Bu arada, iki ay içinde odadan çekildiği belirlenen mesajlar da inceleniyor.

Polis, çapa bırakıp ayrılan E.Ş.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: