Çapan'dan Kars çıkartması

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, 3 gün boyunca gezdiği Kars ve Ardahan’da CHP adına büyük umut yarattı.

Dr. Çapan’a Kars’ta her kesimden “Başkanımız ol, bizi AKP’den kurtar” çağrısı yapıldı.

Kars ve Ardahan da parti yöneticileri, partililer, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek örgütleri ve esnafı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunarak bölgenin sorunlarını yerinde tespit etmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki CHP heyeti ile birlikte Kars’a giden Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, düzenlediği basın toplantısında, Kars Belediye Başkan Adaylığı için Karslı yurttaşlardan gördüğü baskıyı değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Büyük Kale Otel’de düzenlenen basın toplantısına, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Rasim Bölücek ve CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras katıldı.

“BURADA YENİ BİR GÜRBÜZ ÇAPAN YARATABİLİRİZ”

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan düzenlediği toplantıda bir yıldan beri Kars Belediye Başkanlığı için baskı gördüğünü belirterek hemşerilerinin istemesi durumunda aday olacağını açıkladı.

Çapan açıklamasında kendisi olmasa da bir başkasının Gürbüz Çapan gibi davranarak aday olması gerektiğine de vurgu yaparak “Burada bana gerek yok ama Gürbüz Çapan’ları çoğaltalım. Daha önce de önceki belediye başkanlarına aklımı kattım. Çaresiz kalırsak bu görevden kaçamayız. Yeter ki akıl ve fikir birliği yapalım, ne yapacağımızı ve nereye bakacağımızı bilelim. Bir yıldan beri “Belediye Başkanı adayı ol” şeklinde çağrılar alıyorum. Benim olmam da şart değil, burada yeni bir Gürbüz Çapan yaratabiliriz. Baktık ki çözüm bulamıyoruz. Çıkar geliriz. Çünkü yapacak bir şey yok. “ dedi.

Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN “GÜRBÜZ ÇAPAN” OLMAK GEREKMEZ

Kars’ta her bir insanın bir Gürbüz Çapan olabileceğine inandığını da kaydeden Çapan, “ Ben herkesin bu kabiliyette olduğuna inanıyorum. Bu düşünceme de iman ediyorum. Bunu yapabilirsiniz ve bu çok zor bir şey değildir. Bu nedenle cetvel gibi değil de, pergel gibi, herkese eşit mesafede yaklaşmamız gerek. Kars’ın toplanıp bir kongre yapması gerekir. Herkesin bu kongreye katılmalı. Ve o kongrede diyecekler ki “İçimizden Ahmet arkadaşımıza görev veriyoruz”… Bir de bir uygun parti bulacağız. Türkiye’yi istismar etmeyen, dinimizi istismar etmeyen bir partinin içinde herkes bir araya gelebilir. Biz Karslılar olarak ilk Cumhuriyeti Kars’ta kurduk. İlk anayasayı biz yazdık, oyladık ve kabul ettik. Yerel demokrasiyi ve ilk yerel anayasayı da Karslılar olarak biz kurabiliriz” diye konuştu.

“KARS’I KAFKASLARIN BAŞKENTİ YAPMALIYIZ”

Kars’ı Kafkasların Başkenti yapmak gerektiği de belirten Dr. Çapan, bu yönde düşüncelerini de dile getirdiği toplantıda: “Kafayı hep beraber bir yöne koşmaya koyarsak ve bir ütoppya yaparaak, bir ortak yürüyüş, ortak bir hedef, akıl ortaklığı kurabilirsek, Kars’ı yeniden Kafkasya’nın başkenti haline getirebiliriz. Kars herhangi birinin kenti değildir. Bakü Azerilerin, Erivan Ermenilerin, Tiflis Gürcülerindir. Ama Kars herkesin kentidir. Kars barış adasıydı. Kars’taki hoş sakalaşmalar bile kakalaşmaya dönüştü. Artık yapılan şakalardan bile taraflar alınıyor. Eskiden olduğu gibi birbirini motive eden değerler yeniden kazanılabilir. Kars’ta açlığı ve yoksulluğu yenersek her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Reklam
Reklam

“ETNİK GÖZÜMÜZÜ KAPATALIM”

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan açıklamasında etnik yapısından tartışmalardan kaynaklanan garabetlerin üstesinden gelmek için 10 yıllığına etnik gözlerin kapatılması gerektiğine de vurgu yaptığı konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı; “Yapmamız gereken en önemli şey etnik gözümüzü kapatmaktır. Etnik gözümüzü kapatıp bir daha açtığımızda bu garabetleri görmeyeceğiz. Benden örnek alın. Ben herkese aynı mesafedeyim. Kars’ta ırk ve mezhep ayrımı yoktu. Herkesle ana - baba, baba – oğul, abi - kardeş ilişkimiz vardı. Bu nedenle Karslıların din ve etnisite ayrımı yapmasına üzülüyorum. Bu yapılan işsizlerin, bahtsızların, beceriksizliklerin, umutsuzların işidir. Kars bir köprü ve toplanma yeridir. Bunları tartışacağımıza Kars’ı nasıl ileri götürebileceğimizi tartışmamız lazımdır”…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz