Çardak Tarihi Han Dünya Sanatçılarını Ağırlamaya Hazırlanıyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak Beldesinde yer alan Tarihi Han dünyanın çeşitli ülkelerinde önde gelen...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak Beldesinde yer alan Tarihi Han dünyanın çeşitli ülkelerinde önde gelen sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) ve Troya Kültür Dergisi Kurucusu olan Seyhan Boztepe önderliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda ön görüşmeler başladı. Fotoğraf, resim ve müzik gibi çeşitli sanat dallarında kendini ispatlamış yıldızlar 20 gün boyunca Çardak Tarihi Handa sergi düzenleyecek. Yerli ve yabancı kategorisinde 30’a yakın sanatçı beklediklerini belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe, “katılımcılarla birlikte sayının ciddi rakamlara ulaşacağına inanıyoruz” dedi. Çardak Beldesi gibi küçük bir yerleşimi yerini seçmelerindeki etkenleri sıralayan Boztepe “Tarihi araştıranların göreceği üzere Çardak Beldesi önemli olaylara tanıklık etmiş bir yer. Tarihi Rumeli geçişi, mitolojik değeri, Asya ve Avrupa’ya geçiş kapısı olmasıyla stratejik önemi gibi birçok neden sıralanabilir. Tarihi Han’ın da burada olması tercih nedenlerimiz başında geliyor. Bizim yapmak istediğimiz çalışmada farklı ülkelerden gelen sanatçılar Beldenin daha iyi tanıtılmasında aktif rol oynayacak. Eylül ortası gibi projenin başlamasını hedefledik. Bugün ise ön görüşmelerimizi tamamlamak için Lapseki ilçesini ve Çardak Beldesini ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe beraberinde Uluslar Arası İlişkiler Koordinatörü Deniz Erbaş’la Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş’ı ziyaret etti. Başkan Ulaş projeyi hayranlıkla takip ettiklerini belirterek, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaktan guru duyacaklarını ifade etti. Ziyaretlerin ikinci durağında Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı’yla bir araya gelen Boztepe, son olarak Lapseki Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim’i makamında ziyaret etti. Başkan Ekim bu coğrafyanın önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak bu gibi projelerin seslerini duyurmada etkili olacağını iddia etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz