Cardozo neden transfer edilmedi?

Fenerbahçe'nin Oscar Cardozo transferini gerçekleştirememesinin arkasında, son dönemlerde futbolda hakim güç haline gelen fonların etkili olduğu ortay çıktı.

Espirito Santo Financial Holding Group, Benfica için bir fon kurdu. Ardında büyük bir sermaye gücünün olduğu tespit edilen grup, Cardozo'nun haklarının yüzde 20'sine sahip, Fenerbahçe'yle yapılan müzakerelerde müdahil oldu, ödeme planları ve kendi payıyla ilgili dayatmacı tavrı nedeniyle Paraguaylı golcünün Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmedi. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa'da yaşayan futbolcu temsilci ve futbol ekonomisti Yaşar Çalışır, BUGÜN'e çarpıcı bilgiler verdi.

CARDOZO, DAVID LUIZ, Di MARIA

Reklam
Reklam

Yaşar Çalışır, ''Espirito Santo Financial Holding Group, Benfica icin bir fon kurdu. Bu fonun adı Benfica Stars Fund. 

Yaklaşık 26 futbolcunun yüzdelik haklarını satın aldılar. En büyük yatırımı ise David Luiz (Chelsea) yüzde 25, Di Maria (Real Madrid) yüzde 25 ve Oscar Cardozo (Benfica) yüzde 20 olarak gerçekleştirdi. Cardozo için tam tamına 4 milyon euro yatırım yapıldı. 

Fenerbahçe'nin Cardozo transferini gerçekleştirememesinde sebebi bu fondur. Fon uzlaşmaz bir tavır takındı. Eğer bütün haklar Benfica'da olsaydı bu transfer kesinlikle bitecekti'' dedi.

ÖDEME PLANI, BONUS TALEBİ

Benfica Başkanı Luis Felipe Viera'nın avukatı Jose Foutu ise, ''Ödeme planı büyük sorun oldu. Fenerbahçe taksitlendirmek istedi. Benfice 13 milyon euro peşin, 2 milyon euroya ulaşan ligdeki başarı, futbolcunun atacağı gol sayısı, Avrupa'daki başarıları içeren bir takım bonuslar talep etti. Tabii başka bazı faktörler de vardı, bu transfer gerçekleşmedi'' diyerek fon gerçeğine işaret etti.

ALMEIDA TEHLİKESİ, ALMEIDA BENFICA'YA, CARDOZO BEŞİKTAŞ'A OLABİLİR Mİ?

Reklam
Reklam

Bu arada Yaşar Çalışır, Beşiktaş'taki geleceği belirsizliğini koruyan Almeida için de çarpıcı bir bilgi verdi: ''Almeida'nın kontratı gelecek sene bitiyor. Eğer bonservisi elinde kalırsa Fon zarara uğrayacak; bu durumda Beşiktaş'ın, Fon'a ve menajer Jorge Mendes'in şirketine tazminat ödeme söz konusu olacak. Fon'un arkasında Mendes var. Kısacası Beşiktaş da Almeida meselesi nedeniyle öyle yada böyle zarara uğrayacak. Fakat Almeida başka takıma transfer olursa zarar minimal seviyeye çekilebilir. Ancak bu Fon Almeida'nın Benfica'ya, Cardozo'nun Beşiktaş'a transferini sağlayarak bir formül geliştirebilir. Fon bunu yapabilecek güce sahip. Fakat bu az bir ihtimal'' dedi. (bugün)

Anahtar Kelimeler: