Çaresiz Aile Kendilerine Uzatılacak Yardım Elini Bekliyor

Torbalı’ya bağlı Yazıbaşı Mahallesi’nde ikamet eden Oğuz ailesi, açlık ve sefalet nedeniyle zor günler geçiriyor....

Torbalı’ya bağlı Yazıbaşı Mahallesi’nde ikamet eden Oğuz ailesi, açlık ve sefalet nedeniyle zor günler geçiriyor. Çöp toplayarak geçimini sağlayan aile yıllar önce Deniz Feneri Derneği sayesinde bir ev sahibi oldu. Ancak zaman içinde oturdukları evin çatısı çöktü ve evin reisi Kadir Oğuz ise yaşlılık nedeniyle çalışamayarak gözleri göremez hale geldi. Komşularının yardımlarıyla geçimlerini sağlayan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Uzun zaman önce geçirdiği hastalık nedeniyle hayat arkadaşı Perihan Oğuz’un konuşma yetisini kaybettiğini söyleyen Kadir Oğuz, “Allah komşularımızdan razı olsun. Onlar sayesinde şimdiye kadar karnımızı doyurduk” dedi.

Reklam
Reklam

‘GÖZLERİM GÖRMÜYOR YARDIM EDİN’

3 çocuk sahibi olduklarını dile getiren Kadir Oğuz, “Dört yıl önce Yazıbaşı eski Belediye Başkanı İbrahim Cinkılıç’ın sayesinde Deniz Feneri Derneği bize ev yaptı. Elektrik ve suyumuzu bağlattı. Ama aradan geçen süre boyunca evim harap oldu. Sular kesildi, ihtiyacımız olan suyu kovalarla eve taşımak zorunda kalıyorum. Şimdi gözlerimde görmüyor. Eskiden Yazıbaşı’nın tüm sokaklarını gezer, çöp toplardım. Ancak nedenini bilmediğim bir hastalık yüzünden kör oldum. 2 yıldır gözlerim görmüyor. Maddi imkânım olmadığı için hiç hastaneye gidemedim. Hastaneye götüren de olmadı” şeklinde konuştu.

‘DEVLETTEN YARDIM ELİNİ UZATMASINI BEKLİYORUZ’

Zamanında devletten yardım aldığını, ancak para yardımının da kesildiğini belirten Kadir Oğuz, “Bayramlarda bir miktar para veriyorlardı. Artık onu da kestiler. 2 yıldır para yardımı da alamıyorum. Evimde elektrik ve su yok. Ne ben, ne de eşim temizlik yapamıyoruz. Evimde pencere bile yok. Kış aylarında çok soğuk oluyor. Devletin bize yardım elini uzatmasını bekliyoruz” dedi. Çevrede yaşayan vatandaşlarının yardımlarıyla geçindiklerini anlatan Oğuz, hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: