Caretta Caretta Yuvaları Koruma Altına Alındı

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu gönüllüleri, Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük beldesi sahilinde 9 caretta...

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu gönüllüleri, Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük beldesi sahilinde 9 caretta caretta yuvasını korumaya aldı.

Antalya’da toplam 9 sahilde, Olimpos-Çıralı’ya bağlı ise 5 küçük koyda yumurtalarını bırakan caretta carettalar Göynük kumsallarına da yumurtalarını bırakırken, Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu gönüllüleri, 9 caretta caretta yuvasını korumaya aldı. Öncelikle geceleri yumurtlamaya gelen caretta carettaları izleyerek yuvaları tespit eden gönüllüler, ardından alanları belirleyerek yuvalar için kafes yaptılar. Kumsalı kullananlar için de farkındalık yaratmak isteyen platform gönüllüleri Göynük’te 9 caretta caretta yuvasını korumaya aldı.

Reklam
Reklam

Yumurtlamak için geceyi seçen caretta carettalar, yumurtalarını bırakmak için sahile çıktığını ancak sahildeki şezlonglar arasında sıkıştıklarını, ışıktan dolayı sahilden çok içeri, ormanlık alana girdiklerini ve geri dönmekte ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu adına sözcü Hediye Gündüz, gönüllüler Meriç Çankaya, Yaşar Esgin ve Hüseyin Güneş, konuyla ilgili olarak Antalya Valiliğine dilekçe gönderdiklerini, yuvaların korunması ve Türkiye’deki yıllık caretta caretta yuvalama sayılarına Göynük’teki yuvaların da eklenmesi ve bakanlık kanalıyla Bern Sözleşmesi koordinasyonuna iletilmesi talep ettiklerini kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz