Caretta caretta'nın intiharı

MARMARİS (İHA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde sırtından aldığı yaraların acısına dayanamayan caretta caretta kaplumbağası, kendini sahile atarak hayatına son verdi.

Marmaris Uzunyalı Emre Beach Otel önünde sahile kendini bırakan ve yaklaşık 50 kilogram ağırlığında olan caretta carettanın saat 11.30 sularında karaya vurduğu bildirildi. Sahilde devriye gezmekte olan zabıta ekiplerinin kaplumbağayı fark etmesi üzerine olay yerine giden Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Belediye Veteriner Hekimi Ünsal Paşalı, sahile gittiklerinde kaplumbağanın ölmek üzere olduğunu belirterek, "Bütün çabalarımıza rağmen kurtaramadık. Sırtının iki yerinde 13 - 14 santimetre uzunluğunda ve 2 - 3 santimetre derinliğinde yaralar tespit ettik. Bu yaralar büyük ihtimalle teknelerin pervanelinden oluşmuş" dedi.

Reklam
Reklam

Ünsal Paşalı ayrıca, caretta caretta kaplumbağasının sırtındaki yaraların uzun sürede meydana geldiğini, yaranın daha sonra iltihaplanarak kangrene dönüştüğünü söyledi. Dalyan'dan geldiği tahmin edilen kaplumbağa sahilden alındıktan sonra Marmaris Zabıta Müdürlüğü'nün önüne getirildi. Kamyonet içindeki kaplumbağayı Marmarisliler ve yoldan geçen yabancı turistler dikkatle incelerken oldukça üzgün anlar yaşadı.

Veteriner Hekim Ünsal Paçalı, caretta carettaların nesli tükenmekte olan hayvanlar olduğunu belirterek, bu konuda denizde motor kullananların daha dikkatli olmasını istedi.