Cargill Türkiye, 60. yılında ürün çeşitliliği ve ihracatla büyüyor

Cargill Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, "Hindistan, Orta Doğu ve Afrika ticari ilişkileri gelişmeye devam ederken, Cargill Türkiye bölgede daha büyük bir liderlik rolü üstlenerek bu büyümeyi kolaylaştırmak üzere eşsiz bir konuma sahip" dedi.

Türkiye'nin merkez konumunda olduğu Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi, şirketin Hindistan merkezli gıda bileşenleri iş kolunun liderliğini de üstlendi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cargill, Türkiye'de yatırım ve büyümeyle geçen 60 yılını kutluyor.

Cargill Türkiye, 60 yılda yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine katma değer sağlayan önemli bir üretim üssü konumuna geldi. Uluslararası bir şirket olan Cargill içinde Türkiye’nin rolü yükseldi.

Cargill’in 66 ülkeyi içine alan Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki operasyonlarındaki stratejik merkezi İstanbul oldu. Son olarak şirketin Hindistan merkezli gıda operasyonlarının yönetimi de İstanbul’dan yapılacak.

Reklam
Reklam

Hindistan’ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesine katılmasıyla birlikte Cargill’in, Türkiye merkezli operasyonlarının gücünden daha fazla yararlanması sağlanacak.

Cargill, 1960 yılında yerel ortaklıkla gıda sektörüne girerek Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. 60 yıl boyunca Türkiye’ye 530 milyon doları aşan yatırım yaparak, yurt içi ürün portföyünü çeşitli gıda bileşenleri, biyoendüstriyel malzemeler ve hayvan beslenmesi ürünleriyle genişletti.

Bugün ambalaj, farmasötik, biyoenerji, dokular, boyalar ve daha fazla ürün için inovatif çözümler sunuyor. Bu ürünlerin büyük oranda Türkiye’deki fabrikalarda üretilmesiyle, ithal ürünlerin yerine yerel üretim geçiyor.

Aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunarak, dünyanın dört bir yanındaki pazarlara ihracat fırsatları yaratıyor.

İnovasyon, Cargill’in Türkiye’deki operasyonlarının temel vizyonunu oluşturmaya devam ederken, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk çalışmalarına da yansıyor.

1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı kapsamında Türkiye’deki çiftçilere sürdürülebilir tarım yöntemleri üzerine eğitim, dijital tarım araçlarına erişim ve tarlalarına özel danışmanlık gibi hizmetler sağlıyor.

Reklam
Reklam

Cargill Türkiye, geleceğin kadın liderlerini yetiştirme hedefiyle hayata geçirdiği Geleceğe 60 Lider Programı ise 60 üniversite öğrencisine bursun yanı sıra kişisel ve mesleki gelişim desteği sağlıyor.

"SALGIN SONRASINDA TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR YATIRIM VE ÜRETİM BÖLGESİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Murat Tarakçıoğlu, Türkiye salgın sonrası dönemde önemli bir üretim ve yatırım bölgesi olarak öne çıktığını belirtti.

Tarakçıoğlu, 'Hindistan, Orta Doğu ve Afrika arasındaki ticari ilişkiler gelişmeye devam ederken, Cargill Türkiye bölgede daha büyük bir liderlik rolü üstlenerek bu büyümeyi kolaylaştırmak üzere eşsiz bir konuma sahip.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 60 yıldır ürün çeşitliliğine odaklanarak kararlılıkla çalıştıklarını belirten Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:

Tüketici trendlerine uygun inovatif gıda ürünleri ve hayatın her alanına dokunan bitkisel bazlı, sürdürülebilir ürün alternatifleri geliştirdik” diyen Tarakçıoğlu şöyle devam etti: “Önümüzdeki 60 yıla baktığımızda, bu önceliklerimizi korumaya devam edeceğiz. Bitkisel bazlı proteinler, biyoendüstriyel ve farmasötik kalitesinde ham maddeler gibi katma değerli ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz.

Reklam
Reklam

Kaynak: AA

Anahtar Kelimeler: