Cari Açıktaki Azalma İş Dünyasını Sevindirdi

Cari açıktaki azalma Bursa iş dünyasını sevindirdi.Anadolu Sanayici ve İşadamları Deneği (ANASİAD) Genel Başkan Vekili...

Cari açıktaki azalma Bursa iş dünyasını sevindirdi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Deneği (ANASİAD) Genel Başkan Vekili Erol Dağlıoğlu, Türk ekonomisinin yumuşak karnı olarak gördükleri cari açığın azalmasının ve ihracat artışından kaynaklanmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, ekonomi yönetimi tarafından uygulamaya konulan soğutma çalışmalarının olumlu sonuçlarının alındığı bir süreç yaşandığını belirtti. Dağlıoğlu, kontrollü büyüme döneminde ihracat yapılan ülke sayısının artması ile AB’de yaşanan krize rağmen ihracatın arttığını, ara malı ithalatının azaldığını bunun sonucunda da cari açığın istikrarlı bir şekilde azaldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İTSO Başkanı Metin Anıl, Merkez Bankası tarafından açıklanan 9 aylık cari işlemler açığı rakamlarını değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Metin Anıl cari açıktaki istikrarlı düşüşü sevindirici bulduklarını belirtti. Anıl, cari açıktaki azalmanın ihracat kaynaklı olmasının daha da sevindirici olduğunu ifade ettiği açıklamasında, “AB’de kriz yaşanırken, Ortadoğu’da iç karışıklıklar devam ederken bizim ekonomimiz iyi yolda ilerliyor. Piyasalarda oluşan güven ortamı sayesinde özel sektör cesur atılımlar yaparak ülke ekonomisinin daha sağlam bir zemine oturtma yönünde çaba harcıyor. Hep birlikte daha iyilerini yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, Merkez Bankası tarafından dün açıklanan 9 aylık cari işlemler açığı rakamlarının güzel bir gelişme olarak değerlendirdi. Balcıoğlu yazılı bir açıklama yaparak yeni pazarlar ile artan ihracatın cari açığı azalttığını belirtti. Türk ekonomisinin oluşan siyasi istikrara bağlı bir şekilde, sağlam temeller üzerine oturduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Not konusunda cimri davranan kredi derecelendirme kuruluşları ekonomimizin notunu nazlanarak olsa da arttırıyor. Bulunan yeni pazarlar sayesinde AB’deki krize rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor. Buda cari açığı azaltıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: