Carlos Carvalhal: Kayserispor haklı bir şekilde kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor'a kendi evinde 2 - 0 yenilen Beşiktaş'ta moraller...

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor'a kendi evinde 2 - 0 yenilen Beşiktaş'ta moraller bozulurken, Antrenör Carlos Carvalhal, takım olarak iyi oynayamadıklarını söyledi.
Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Carvalhal, ''Kayserispor'u tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. İlk yarıda takım dengesi olarak daha iyiydik. Bir kaç pozisyonda bulduk. Devre arasında oyuncularla konuştuk ve takım gibi oynamadığımızı dağınık oynadığımızı onlara söyledim. Rakibe oynama şansı ve kontratak şansı verdiğimizi söyledim. Bu uyarılar sonrasında farklı bir anlayışla maça çıkmak istedik ancak ikinci yarıda da değişemedik ve Kayserispor'un attığı golden sonra da dengemiz bozuldu. Çok boşluk verdik ve birbirimize uzak oynadık. Kayserispor ise bulduğu boşlukları iyi değerlendirdi ve haklı bir şekilde kazandı.'' dedi.
Carvalhal, ''Maçı kazansaydık maç fazlasıyla lider olacaktık. Yenildik bu dünyanın sonu değil. Yolumuza devam edeceğiz. Fakat bu mağlubiyeti de unutmayacağız.'' derken takım içinde bir sorun var mı şeklindeki bir soruya ise şöyle cevap verdi:
''Takım içinde her hangi bir sorun olduğuna inanmıyarım. Maçın içinde kötü oynar ve kaybederseniz bu da moralinizi bozar, biz bunu yaşadık, farklı bir problem olduğunu sanmıyorum.''
Carvalhal, orta saha ve defans arasında yardımlaşmanın olmadığının sorulması üzerine ise, ''Sadece defans sıkıntısı var buna katılmam takım olarak hatalar yapıyoruz. Takım olarak hatalar yaptığımız aşikar. Sadece defansın değil genel olarak hataların sonunda golleri yedik.'' diye cevap verdi.
Carvalhal, İbrahim Toraman'ın pozisyonunda penaltı olup olmadığının sorulması üzerine ise, ''Ben o pozisyonu göremedim. Televizyondan da izlemedim. Net göremediğim için birşey söyleyemem. Fakat iki oyuncumuzu sakatlık nedeniyle değiştirmek zorunda kaldık. Bu da aksayan yerleri değişiklikle hareketlendirme imkanımızı elimizden aldı.'' diye cevap verdi.
Portekizli teknik adam, Simao'nun performansının sorulmasına ise, ''Oyuncular hakkında tek tek konuşmam, takım halinde konuşurum. Bugün takım olarak iyi değildik. İstediklerimizi takım halinde yapamadık. Türkiye'de yabancı sınırlaması var, istediğimiz kadar yabancı ile sahada olamıyoruz. Maçlar iyi bitmeyince de kadroda olmayan oyuncu hakkında konuşuluyor, bu da normal. Biz geride kalan maçlarımızı kazansaydık Fabian Ernst'i burada kimse konuşmayacaktı. Ben Fabian Ernst'i beğeniyorum, çok iyi bir oyuncu, ilerleyen maçlarda görev alacaktır.'' yorumunu yaptı.
Beşiktaş'ın Slovak oyuncusu Filip Holosko ise, maçı kazanacak kadar iyi oynamadıklarını belirterek, ''Sahada hakedilmiş bir skor vardı. Rakip iyi mücadele etti, fakat biz iyi değildik. Fakat pozisyonlarımız vardı, zor pozisyonlarda kaleci iyiydi. Geçen hafta babasını kaybetmiş, bunu duyunca daha da üzüldüm. Kayserispor haklı bir galibiyet aldı, bunda da kaleci Gökhan'ın payı büyüktü, onu tebrik ediyorum.'' dedi.
Holosko neden takım olamadıklarının sorulması üzerine ise, ''Bunun cevaplanmasının zor olduğunu söylemeliyim. Mehmet Aurelio çok iyiydi, fakat diğer oyuncular aynı performansı gösteremedik. Eğer bir gol atıp, maçı kazansaydık bugün hiç kimse takım olamadığımızı söylemeyecekti. Girdiğimiz pozisyonlar da vardı ama bunu yapamadık ve iyi mücadele edemedik.'' diye cevap verdi.
Fernandes ise, ''Bizim için çok komplike bir maç oldu. Özellikle rakibe ilk 20 dakikada çok şans verdik. Sonra toparlandık ama istediğimizi yine yapamadık. Rakip golü bulunca da tamamen oyun düzenimiz bozuldu, istediğimizi yapamadık ve kaybettik.'' diyerek şunları söyledi:
''Maçı kaybettiğiniz zaman herkese tepki gösteriliyor. Guti ya da Quaresma değil takım olarak maçı kaybettik. Kazandığımız zaman nasıl takım olarak kazanıyorsak, kaybettiğimiz zaman da takım olarak kaybediyoruz.''
KAYSERİSPOR CEPHESİNDE 3 PUAN SEVİNCİ
Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arveladze ise zor bir deplasmanda özellikle de ikinci yarıda iyi oynayarak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Gürcü teknik adam maçtan sonra yaptığı açıklamada, lige iyi başlamadıklarını ve İstanbul'a Beşiktaş'ın karşısına da iyi durumda gelemediklerini belirterek, ''Buraya iyi durumda gelmedik. Puan olarak da kötüydük. Fakat son oynadığımız maçlara baktığımızda bu maç dönüş maçı olacak diye konuştuk öylede oldu. Beşiktaş iyi takım, iyi mücadele etmezsen kaybedeceğin kesindi, biz iyi oynadık, yapmak istediklerimizi konuştuğumuz gibi sahaya yansıttık. Rakibe alan bırakmadık, onların pas trafiğini kestik, iyi oynadık ve kazandık.'' diye konuştu.
Kayserispor'un golcü ismi Gökhan Ünal, ise ''Buraya kayıplarla geldik, Mersin maçında da iyi oynadık ama kazanamadık. Buraya rakibi iyi etüt ederek geldik, Beşiktaş'tan korkarsan yenilirsin bunu biliyorduk. Maçın hemen başında pozisyon bulduk, onu gol yapsaydık daha farklı olurdu. Kazandığımız için mutluyuz. Bunda da hocamızın payı büyük.'' dedi.
Kayserispor'un ilk golünü atan Furkan ise, ''Biz lige kötü başladık, iyi mücadele edemiyorduk. Fakat Mersin maçında iyi oynadık kaybetmemize rağmen iyiydik. Biz bu maçı hafta içinde kazandık. Çünkü çok iyi çalıştık. İstediklerimizi de sahaya yansıttık ve buradan 3 puanla ayrılıyoruz. Çok mutluyuz.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz