Carmina Burana İle Büyülediler

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği Antalya Uluslararası Koro Festivali ücretsiz konserlerle devam ediyor.Bu...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği Antalya Uluslararası Koro Festivali ücretsiz konserlerle devam ediyor.

Bu yıl 6 ülkeden 10 koronun katıldığı festival, Carl Orff’un dünyaca ünlü eseri Carmina Burana’nın seslendirildiği muhteşem konsere sahne oldu. Festivale Almanya ve Sırbistan’dan katılan koroların, İsmail Baha Sürelsan Müzik Okulu Korosu ile bir araya gelerek Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte seslendirdikleri eser izleyenleri büyüledi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda 230 kişilik dev kadro tarafından verilen konser ayakta alkışlandı. Eserin son bölümü, izleyicilerin yoğun alkışı nedeniyle tekrar seslendirildi. Ünlü koro şefi Vlademir Altschuler’in yönettiği dev koroya Feryal Türkoğlu (sporano), Murat Karahan (tenor) ve Erdem Erdoğan (bas) eşlik ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: