Çarpık yapılaşmayı önlemek için yapılan yıkımlar sürüyor

Gaziantep Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Nuripazarbaşı Mahallesi'nde başlatılan yıkım çalışmaları...

Gaziantep Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Nuripazarbaşı Mahallesi'nde başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. 308 adet evin yıkımlarının yapılacağı bölgede 144 evin kamulaştırması yapılırken, 20 tanesinin de yıkımı gerçekleştirildi.
Çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılarak modern konutların yapılacağı proje kapsamında, yıllardır araç ve yaya trafik sorunun yaşandığı Özdemirbey Caddesi duble yol olacak.
Yıkım alanına gelerek incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı Mahallesi'nde yapılan yıkımların yıl sonuna kadar tamamlanarak yeni modern konutların yapımına başlanacağını söyledi.
Projedeki amaçlarının çarpık yapıları yıkarak yerine modern konutları yapmak olduğunu aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti: "Belirlediğimiz alan içinde 308 binamız bulunmaktadır. Biz bunların 144 tanesi ile anlaşmamızı yaptık. Yıkımlara başladık. Şu ana kadar 20 evin yıkımını gerçekleştirdik. Buradaki yıkımlarımızı yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bahar ayı ile birlikte modern binalar yapmaya başlayacağız.”
Proje kapsamında Şehrin en önemli caddelerinden biri olan Özdemirbey Caddesi’nin de duble yol olacağını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Hürriyet, İnönü ve Sadıklar Caddesi'ni birbirine bağlayan Özdemirbey Caddesi ilçemizin büyük oranda trafik yükünü çekiyor. Yıllardır yaya ve araç trafiğinin yaşandığı 15 metre genişliğindeki bu caddeyi yapacağımız çalışma ile 30 metreye çıkartacağız. Özellikle Karataş ile şehir bağlantısının rahat bir şekilde bağlantısını sağlamak adına trafik sorunu çözüme kavuşturmuş olacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz