"Çarpım tablosu yanlışlığını düzeltin"

ESKİŞEHİR (İHA) - Eğitimci-yazar Necip Güven, piyasada basılı olan defterlerin arkasındaki çarpım tablolarının çoğunun Milli Eğitim Bakanlığı programına uygun olmadığını savunarak, "Matematiğin insanlar arasında fobi değil, hobi olması için yola çıktık" dedi.

"Matematikle Barışıyorum" adlı kitabın yazarı olan ve Eskişehir Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Necip Güven, düzenlediği basın toplantısında, toplumda yıllardır önemli bir mesele olan çarpım tablosu öğretimini sorun olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, "Yaptığım araştırmalarda, çarpma öğretimi sisteminin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1968 yılında kabul edilen son müfredat programında doğru olarak verildiğini gördüm. Doğru olarak başlayan çarpma öğretimi, daha sonra yıllardır süregelen yanlış alışkanlıklarımız sonucunda defterlerimizin arkasındaki programa uymayan çarpım tablolarının kullanılması sonucu yanlış rotaya girmektedir. Bunun sonucunda, normal şartlarda matematik öğretiminde sorun olmaması gereken çarpma öğretimi, adeta bir kabus haline geldi" dedi.

Reklam
Reklam

Matematiği sevdirmek amacıyla "Süper Çocuklar" adlı şarkı da besteleyen Güven, "Piyasada basılı olan defterlerin arkasındaki çarpım tablolarının çok azı müstesna, yüzde 99'u Milli Eğitim Bakanlığı programına uygun değildir. Bu yanlışın düzeltilmesi için basını, defter üreticisi matbaaları, tüketiciyi koruma kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyorum. Piyasada bulunan yanlış tablolar da doğru çarpım tablolarının yapışkanlı çıktılarıyla üstüne yapıştırılarak düzeltilebilir. Çarpım tablosunun doğru düzenlenmiş olanı 1x2, 1x3, 1x4, 1x5 olarak devam edendir. Yanlış çarpım tablosunda ise 2x1, 3x1, 4x1, 5x1 şeklindedir. Yanlış çarpım tabloları öğrencilerin öğrenimi zorlaştırmaktadır" diye konuştu.

Basın toplantısında bulunan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kayalı, aynı okulun matematik öğretmeni İsmail Semiz ve 7-A sınıfı öğrencisi Fatmanur Acartürk ise, aynı zamanda tekerlemeli çarpım tablosu yapan Güven'in kitabını okuyarak etkilendiklerini ve kendisini desteklediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam