Çarşamba Belediyesi'nden Van’a bir tır dolusu yardım

Çarşamba Belediye Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğünde ki deprem felaketi nedeniyle başlattığı yardım kampanyası sonrası...

Çarşamba Belediye Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğünde ki deprem felaketi nedeniyle başlattığı yardım kampanyası sonrası bir TIR dolusu ayni yardımı deprem bölgesine gönderdi.
Deprem nedeniyle zor günler yaşayan Van’a Çarşamba Belediyesi yardım kampanyası düzenledi. Şehir merkezinde bazı noktalara afiş ve pankart asarak kampanyaya esnafın ve halkın katılımını sağlayan Belediye ayni ve nakdi yardım topladı. Bir TIR dolusu tüp, katalitik soba, battaniye, çocuk bezi, kahvaltılık ve gıda Van’a gönderildi.
Belediye Çözüm Merkezi’nde oluşturulan yardım ekibi ile Van için yardım kampanyası başlatıldığını açıklayan belediye yetkilileri, "Van'da yaşanan acıyı paylaştıklarını ve yardımcı olmak için Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın talimatları ile harekete geçerek yardım kampanyası başlattıklarını belirttiler. Yetkililer, "Van'da yaşananlar çok büyük bir acı. Yüzlerce ev yıkıldı. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti ve binlerce yaralı var. Bu acıyı paylaşıyor, oradaki vatandaşlara yardımcı olmamız gerektiğini hissediyoruz. Bütün Türkiye yardım ediyor. Çarşamba Belediyesi olarak felaketin hemen ardından yardım kampanyası başlattık. Özellikle battaniye, kuru yiyecekler olsun acil gereksinimlerini karşılayacak yardımları istiyoruz. Nakit yardımları bankalara yönlendiriyor veya makbuz karşılığında kabul ediyoruz. Çarşamba halkı çok duyarlı bir halktır. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin diyorum, sağ kalanlara da 'başınız sağ olsun' diyor, Allah yardımcıları olsun, kolaylık versin diyoruz." şeklinde konuştu.
Kampanya kapsamında toplanan yardımları inceleyen Kaymakam Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, toplanan yardımların mutluluk verici olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz