Çarşamba Ovası’nda Sebze Üreticisinin Yüzü Güldü

Çarşamba Ovası’nda sebze sezonunun açılışıyla birlikte, sebze fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticinin yüzünü güldürdü. Gıda,...

Çarşamba Ovası’nda sebze sezonunun açılışıyla birlikte, sebze fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticinin yüzünü güldürdü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, fiyatlardaki yüksekliğin nedeninin ürün kalitesi ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

Türkiye’deki sebze üretiminin, yaz sezonu açısından, yoğun bir bölümünü kaplayan Çarşamba Ovası bu yıl da sezon startını verdi. Sezonun açılışıyla birlikte ürün fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticiyi memnun ederken, özellikle geçen hafta Çarşamba Sebze Hali’nde fiyatı 3-4 liraya kadar çıkan domates bu hafta yerli ürünlerin piyasaya girmesi ile birlikte normale döndü.

Reklam
Reklam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba’da tarımsal üretim alanında yoğunlaşılan iyi tarım uygulamalarının ürün kalitesini arttırdığını dile getirirken, kaliteli ürün üretiminin fiyat açısından da üreticiyi memnun ettiğini ifade etti.

DAHA SAĞLIKLI GIDA İÇİN “İYİ TARIM”

Akman, Çarşamba ovası içerisinde iyi tarım uygulaması yapılan bir bahçede yaptığı açıklamada, “Çarşamba Ovası’nda her türlü sebze halde yerini almaya başladı. Ovamızda Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan iyi tarım uygulamalarımız var. İyi tarım uygulamalarımız ovamızda günden güne yaygınlaşıyor. Bu da ovamızda yetişen sebze ve meyve üretiminin kalitesini arttırdı. İyi tarım yapılan bahçelerimiz sürekli ilçe müdürlüğümüzce kontrol edilerek, ilaçlama ve gübreleme dönemleri takip ediliyor ve yetiştirilen ürünlerin üzerinde kalıntı kalmaması sağlanıyor. Aynı zamanda da iyi tarım uygulaması yapılan bahçelerimizde yetişen ürünlerimiz gerekli standartları yakaladığı için pazarlama noktasında da üreticimize kolaylık sağlıyor” dedi.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE’YE YETERİZ”

Çarşamba Ovası’nın özellikle yaz sezonu açısında verimli kullanılması durumunda tüm Türkiye’ye yetecek kadar sebze üretiminin yapılabileceğinin altını çizen Akman, ovada yetişen sebzelerin artık Çarşamba sınırlarını aşması ve bu konuda girişimciler üzerinde ihracat olanaklarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

İyi tarım uygulamalarının yanı sıra Çevresel Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması(ÇATAK) projesinin de ilçede yaygınlaştığını belirten Akman, ÇATAK projesi dahilinde tarımsal üretim yapan çiftçilerin bakanlık tarafından da desteklendiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: