Çarşamba Ticaret Borsası'ndan Fındık Üreticisine "Sıcak Hava" Uyarısı

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, havaların ısınmasıyla ilgili fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, havaların ısınmasıyla ilgili fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının fındığın erken çiçek açmasına neden olacağını dile getirdi.

Fındığın çiçek açmasının ardından Mart-Nisan ayları sonuna kadar yaşanacak olumsuz hava koşullarının fındığı ve rekoltesini olumsuz etkileyeceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) devlet destekli bir sigortadır. TARSİM, özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri'ne üye çiftçilerimizden, sigorta yapıldığı gün itibariyle herhangi bir külfete katlanmadan sigorta poliçelerini yaptırarak ürünün elde edilmesi ve satışının yapılacağı döneme kadar da Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinden herhangi bir fark almayıp prim ödemelerini ötelemektedir. Üreticilerimizin tehlikelerden korunmaları ve her halükarda ürünlerinin bedelini almalarının mümkün olduğu da TARSİM yetkililerince ifade edilmektedir."

Reklam
Reklam

Özellikle fındık üreticilerinin 4 Mart 2013 tarihinin son gün olmak kaydıyla TARSİM'e sigorta yaptırmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Sel, su baskını, don, dolu, fırtına, hortum, sis, heyelan, deprem, yangın ve fındığın kalite kaybı gibi olumsuzlukların karşısında üreticimizin kendilerini ve ürünlerini bu gibi tehlikelere karşı garantiye almaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: