Çarşamba’da Geleneksel Çocuk Şenliği Oyunları Başladı

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde yapılan Geleneksel Çocuk Şenliği oyunları Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde yapılan Geleneksel Çocuk Şenliği oyunları Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başladı. Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize ettiği Geleneksel Çocuk Şenliği bu yıl Çarşamba'da daha kapsamlı şekilde yapılacak. Çarşamba Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü İlkay Aydın, "İlk ve orta dereceli okulları kapsayan programımızda unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızla hem kültürümüzü hem de eğlenmenin ne denli önemli bir unsur olduğunu günümüz çocuklarına göstermek bakımından her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Geleneksel Çocuk Şenliğini ilçemizde kutlamaya devam edeceğiz" dedi. Şenliklerin ilk günü 34 okulun katılımıyla 1. sınıflar el değdirerek bayrak koşusu, 2. sınıflar dairesel bayrak koşusu oyunları oynandı. Şenlikler kapsamında 3. sınıflar kiremit devirmece, 4. sınıflar fasulye toplama, 5. sınıflar tünel topu, 6. sınıflar mendil kapmaca, 7. sınıflar sek sek, 8. sınıflar yakar top, 9. sınıflar halat çekme oyunları oynayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz