Çarşamba'da İlk Ameliyat

Samsun'un Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk defa kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Samsun'un Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk defa kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Çarşamba Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanları Opr. Dr. Murat Yurt ve Opr. Dr. Mustafa Çağlar tarafından gerçekleştirilen kapalı böbrek taşı ameliyatı başarıyla tamamlandı. Yoğun ağrıları sebebiyle Çarşamba Devlet Hastanesi'ne tedavi olmak için giden 54 yaşında erkek hasta tetkik ve incelemelerinde böbreklerinde taş olduğu belirlendi. Bunun üzerine hastanede ilk kez gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren kapalı ameliyat ile hastanın böreklerinden 1 santimetre büyüklüğünde taşlar parçalanarak alındı.

Reklam
Reklam

Yapılan böbrek taşı ameliyatı sonrasında hastanın 24 saat sonra ayağa kalkacağı ve en fazla 15 gün içerisinde işine geri dönebileceğini belirten Opr. Dr. Murat Yurt ve Opr. Dr. Mustafa Çağlar, "Ameliyat yeri çok küçük olduğu için, hastanın ağrısı yok denecek kadar az oluyor. Ameliyat olan yere pansuman gerekmiyor. Yaranın iyileşme süresi 2 - 3 günü geçmemekte. Hasta, ameliyat sonrasında olağanüstü bir durum gelişmediği sürece 1 - 2 gün içinde taburcu olabiliyor ve bu süreci minimum ağrı ile geçiriyor. Amaç, hastayı tamamen taşsız bırakmaktır. Bu konuda da yüzde 99 oranında başarılı olunan bir yöntem olarak birçok merkezde yapılırken artık Çarşamba Devlet Hastanesi'nde de yapılmaya başlanmıştır" dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: