Çarşamba'da Kavun Üreticisinin Yüzü Güldü

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, yaz mevsiminin sıcak ve yağışsız geçmesinin kavun üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, yaz mevsiminin sıcak ve yağışsız geçmesinin kavun üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Güngör, Çarşamba’da fındık dışında kalan açık alanların yüzde 20-30’unda kavun üretimi yapıldığını dile getirdi. Fındıktan kalan açık alanların yüzde 20-30’luk bölümünde ise kavun üretimi yapıldığına işaret eden Güngör, "Havaların sıcak ve yağışsız geçmesi kavun üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Eğer yağmurlar daha erken yağsaydı kavunlar hastalık kapabilirdi, çünkü kavun yağmuru ve çamuru fazla sevmeyen bir meyvedir. Bu nedenle kavun ve sebze üreticilerimiz 2013 yılında altın yıllarını yaşadılar diyebilirim" ifadelerini kullandı. Çarşamba’da kavun üreticilerinin "Süheyla" kavunundan çok "Balhan" dediğimiz kavun çeşidini ürettiklerini söyleyen Güngör, "Çünkü Balhan kavununun raf ömrü daha uzun, bu nedenle bu kavun Çarşamba’da çoğunlukla üretiliyor. Çarşamba’da üretilen kavunlar daha çok Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gönderiliyor ve iç piyasada satılıyor" dedi. İlçeden kavun ihracatına ise henüz başlamadığını belirten Güngör, ilerleyen yıllarda alt yapı hazırlandığı takdirde ilçeden ihracat yapılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz