Çarşamba’dan 5 Proje Yarışacak

Samsun’da düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasına Çarşamba’dan bu yıl 5 proje katılacak.Geçen yıl Samsun’da düzenlenen proje...

Samsun’da düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasına Çarşamba’dan bu yıl 5 proje katılacak.

Geçen yıl Samsun’da düzenlenen proje yarışmasına katılarak Çarşamba’da bir ilke imza atan 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri fizik dalında geliştirdikleri proje ile birinci olarak Ankara’da düzenlenen yarışmaya katılmaya hak kazanmışlardı.

Çarşamba’da bir ilke imza atan 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri bu yılda Samsun’da düzenlenecek TÜBİTAK proje yarışmasına 2 proje ile katılacaklar. Çarşamba 75.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Hakan Kılınç ve Samet Taşsümer’in hazırladığı, Meslek Dersi Öğretmeni Ebru Sayar’ın danışmanlığım yaptığı “Hayat Kollarında” isimli fizik projesi ile öğrenci Çiğdem Aslan ve öğrenci Kader Aker’in hazırladığı, Meslek Dersi Öğretmeni Mustafa Pirdal’’ın danışmanlığını yaptığı “Tip 1 Diyabet Tanılı Öğrencisi Olan Annelerin Psikososyal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Okul Diyabet Programının Etkinliğinin Araştırılması” isimli psikoloji projesi bilim kurulu tarafından Samsun Bölge Finalleri’nde sergilenmek üzere davet edildi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Ahmet Oran, “Okul olarak bilimsel projelere çok önem verdiklerini, bilimsel projeler, öğrencilere yeni şeyler öğrenmiş olmanın verdiği heyecanın yanında, katıldıkları yarışmalarda farklı ortamları teneffüs etmenin tecrübesini kazandırmaktadır” dedi.

Oran, “Bilimsel projeler, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektedir. Bilimsel projeler sayesinde öğretim, daha aktif, etkili ve verimli bir şekilde gerçekleşmektedir. Öğrenciler çevrelerine karşı duyarlı, bilime karşı meraklı, öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmektedir” diye konuştu.

25-29 Mart 2013 tarihleri arası yapılacak bölge finallerinde Çarşamba’yı temsil edecek projelerin yine iddialı olduğu dile getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: