Çarşamba'ya Şehit Yüzbaşı Özer Ve Diğer Şehitler Anısına Şehitler Anıtı Yapılacak

Çarşamba Belediyesi, Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer

Çarşamba Belediyesi, Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ile diğer şehitlerin anısına Adapark mevkisinde Şehitler Anıtı yapacak.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları bünyesinde 134'üncü Filo'ya ait tek kişilik NF-5 A tipi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in babası İdris Özer, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret etti.

Baba Özer ile sohbet eden Dündar, şehit Yüzbaşı Özer ve diğer şehitler anısına Şehitler Anıtı yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"1993 yılında kurulan Türk Yıldızları'nın ilk şehidi olan pilot yüzbaşı Ümit Özer'i rahmetle anıyoruz. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nda yaptığı gösterilerle meslek hayatında birçok başarıya imza atan şehidimizi hemşehrileri olarak bizler de unutmayacağız. Kamuoyuna mal olan Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in adını ilçemizde çeşitli yapılarda da yaşatacağız. Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ve diğer şehitlerimiz anısına Adapark mevkisinde Şehitler Anıtı yapacağız. Burada şehidimizin kullandığı tek kişilik NF-5 A tipi uçağının benzerini sergilemek istiyoruz. Bunun için de Türk Hava Kurumu ile görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın Şehitler Anıtı projesi karşısında duygulanan baba İdris Özer ise, "Oğlumun adını yaşatmak adına yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Yaşar Karaman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: