Çarşı iznindeki askerlerden örnek davranış

Vize ilçesinde bir bankamatikte buldukları parayı sahibine teslim eden 3 asker takdir belgesiyle ödüllendirildi.

Vize ilçesinde bir bankamatikte buldukları parayı sahibine teslim eden 3 asker takdir belgesiyle ödüllendirildi.

Vize Devlet Hastanesi'nde görev yapan ebe Nilgün Balık, Adnan Menderes Üniversitesi'nde okuyan kızına para göndermek için gittiği bir bankanın ATM cihazında işlem yaptıktan sonra kartını cihaz içinde unuttu. Daha sonra sıradaki kişi kart hesabındaki 970 lirayı çekmek için işlem yaptı. Telaşlanan kişi, işlemin bitmesini beklemeden bankamatikten ayrıldı.

Çarşı izninde olan ve bankamatik önünde sıra bekleyen Jandarma Komando Tatbikat Kontrol Merkez Komutanlığı'nda görevli askerler Hüseyin Utlu, Nevzat Demirden ve Yasin Soğancı, sıra kendilerine geldiğinde henüz işlem yapmadan bankamatiğin 970 lira verdiğini gördü. Parayı alan 3 asker durumu Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük'e bildirdi. Garnizon Komutanı Küçük, banka yöneticileriyle görüşerek paranın sahibine ulaşılmasını sağladı. Bunun üzerine askerler, bankaya giderek parayı sahibine teslim etti.

Reklam
Reklam

Askerlerin parayı teslim ettiği sırada gözyaşlarına hakim olamayan Nilgün Balık, "Parayı kızımın eğitimi için ayırmıştım. Bu para iyi ki sizin gibi helal süt emmiş vatan evlatlarımızın eline geçmiş. Sizi yetiştiren ailenize ve komutanlarınıza gönül dolusu teşekkürler ediyorum" dedi.

Albay Küçük de 3 askeri, sergiledikleri örnek davranış dolayısıyla takdir belgesiyle ödüllendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: