Çarşı, pazar günü de açık olacak

Bursa ticaretinin can damarı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Osmangazi Belediye Encümeni’nin aldığı kararla Ramazan...

Bursa ticaretinin can damarı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Osmangazi Belediye Encümeni’nin aldığı kararla Ramazan ayında gece saat 24:00'a kadar hizmet verecek. Çarşı, Pazar günleri de açık olacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında toplanan Encümen, çarşı esnafının Bursa Valiliği ve BTSO aracılığıyla gönderdiği talepleri ele aldı. Alışveriş Merkezleri ile rekabet etmek için son yıllarda ciddi adımların atıldığı çarşı ve hanlar bölgesi, artık rakipleri gibi gece de hizmet verecek, üstelik Pazar günü de açık olacak.
Başkan Dündar, Bursa’nın sanayi, ticaret ve turizmde ülkenin dördüncü büyük kenti olduğuna dikkati çekerek, kentin bu alandaki potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için adımlar attıklarını kaydetti. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin de Bursa turizmi ve ticareti açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Dündar, "Bu bölgede hizmet veren esnafımızın Ramazan ayında çalışma saatleriyle ilgili talepleri vardı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Valiliği aracılığıyla da benzer talepler geldi. Encümenimizde bu konulara görüşerek karara bağladık. Esnafımızın talebi doğrultusunda 30 Eylül 2011 tarihine kadar Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi gece yarısına kadar açık olacak. Vatandaşlarımız gece de çarşıları gezebilecek. Pazar günleri de bölgenin alışveriş ve ticarete açık olmasına karar verdik. Bursalılar ve kentimize gelen turistler Ramazan ayı boyunca Pazar günleri de dâhil olmak üzere Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni ziyaret edip, alışveriş yapabilecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz