"CAS kararı zaferimizi gösteriyor"

Fenerbahçe cephesi, CAS'ın aldığı karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının açık bir zafer olduğunu niteledi.

Şikeden dolayı UEFA tarafından 2+1 men cezası alan Fenerbahçe, UEFA Tahkim Kurulu'ndan istediği sonucu alamamıştı. Fakat bunun ardından CAS'a başvuran sarı lacivertliler, yürütmeyi durdurma kararı alarak kura çekimine katılma hakkı elde etti. Hürriyet'e konuşan ikili, bu kararla büyük bir adım attıklarını belirtti.

Mosturoğlu, bu kararın UEFA'nın korkusunu açık şekilde ortaya koyduğunu savunurken, "UEFA ile görüşmelerimiz oldu. Tedbir kararı aldıracağımızı belirttiğimizde itiraz etmeyeceklerini söylediler. Bu gerçekten çok önemli çünkü davayı kaybetme olasılıklarının olduğunu gösteriyor. Kaybetme riski görmeseler tedbir kararına itiraz etmezler miydi?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aytöre de Mosturoğlu ile paralel açıklamalarda bulunurken, "Kamuoyunda Fenerbahçe hakkında kötü bir şey bulunup o tartışılmaya çalışılıyor. Size göre UEFA ilk bakışta aldığı kararı çok riskli görmese bu kararı alır mıydı? Büyük bir risk gördüler ki tedbir talebimize itiraz etmediler. Dahası eğer UEFA’nın kararına CAS katılıyor olsaydı tedbir kararı alır mıydı? Bazı insanlar sanki kulübümüz aleyhine bir karar alınmış gibi hava uyandırmaya çalışıyor. Bu karar çıkmasa yargılamaya, 'UEFA tarafından men edildiklerine göre suçlular.' yargısıyla başlanacaktı." ifadelerini kullandı.

"Kesin Avrupa'dayız"

Aytöre, önümüzdeki sezon kesin olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerinin de müjdesini verdi. "UEFA kararında 'next season' yazıyor. Yani CAS’ın vereceği nihai karar aleyhimize bile olsa bu sezon Avrupa’da olacağız. Bu sezon aleyhte bir kararın uygulanamayacağı açık." diyen Aytöre, taraftarları rahatlattı.

Son olarak süreci açıklayan Deniz Aytöre, "Biz UEFA ile uzlaşmadık. Tedbir için başvurduk. CAS, UEFA’ya yazı yazdı. 'İtirazınız var mı' diye sordu. UEFA ise 'Hayır ancak hızlandırılmış duruşma ve vereceğimiz 3 tarihten birinde karar istiyoruz.' dedi. Bunun üzerine CAS bir yazı ile turnuvaya katılabileceğimizi söyledi. UEFA itiraz etmedi. İtiraz etmeyerek tazminat konusunda kendisini garantiye almış olabilir. O başka bir şey." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam