Çat Kaymakamlığı Çocuklarla Kitabı Buluşturdu

Erzurum Çat Kaymakamlığı, ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 'Kitap Kumbaram' projesi kapsamında fuar düzenledi....

Erzurum Çat Kaymakamlığı, ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 'Kitap Kumbaram' projesi kapsamında fuar düzenledi. Kaymakam Doğan Dinç, son bir yılda ücretsiz 30 bin kitap dağıtarak çocuklara okuma desteğinde bulunduklarını söyledi.

Çat Çok Programlı Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışını Kaymakam Doğan Dinç gerçekleştirdi. Açılış programına, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Üç gün süreyle açık bulunacak olan fuarda 18 farklı yayınevine ait yaklaşık 6 bin çeşit kitap satışa sunuldu. Cüzi fiyatla satılan ve kaymakamlığın ekonomik destek verdiği öğrenciler, kitaplardan satın almak için uzun kuyruk oluşturdu. Fuar kapsamında ilçedeki okullar ile kamu kurumları kardeş ilan edilerek, söz konusu okullardaki öğrencilerin kitap alımına kardeş kurumlar da ekonomik destek verdi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Doğan Dinç, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 'Kitap Kumbaram' fuarını düzenlediklerini ifade etti. Çocukların kitap satın alabilmek için tasarruf alışkanlığına sahip olmaları ve okuma alışkanlığını kazanmaları için kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile kitap fuarını düzenlediklerine değinen Kaymakam Dinç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Hanımefendi'nin Konuşan Kitap Şenliği'nde, kitap okuma alışkanlığının ve kütüphane oluşturdulması yönündeki çağrısı üzerine fuarı düzenledik. Hedefimiz, bütün çocuklarımızın kitap kurdu olması ve evlerinde kütüphane oluşturmalarına katkı sağlamak. Bu amaçla ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, çocukların daha kolay ve ucuz kitaba ulaşabilmesi için ekonomik destekte bulundu. Kaymakamlık olarak son bir yılda ücretsiz 30 bin kitap dağıtarak çocuklarımıza okuma desteğinde bulunduk." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: