Çatak Belediyesi'nden Eğitime Katkı

Van'ın Çatak İlçe Belediye Başkanı Emin Babur, Şehit Seyvan Yavuz, Cumhuriyet ve Atatürk ilköğretim okulları...

Van'ın Çatak İlçe Belediye Başkanı Emin Babur, Şehit Seyvan Yavuz, Cumhuriyet ve Atatürk ilköğretim okulları ile Çok Programlı Lise'nin eksiklerinin giderilmesine destek vereceklerini ve bu sayede öğrencilerin de daha rahat ve konforlu ortamlarda eğitim alabileceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Emin Babur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy ile ilçedeki okul müdürleriyle bir araya geldi. Çatak’ta eğitim ve öğretime nefes aldıracak çalışmaların değerlendirildiği ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, ilçedeki okulların fiziki durumları ve sosyal şartları etraflıca konuşuldu. Okul müdürlerinin okullarıyla ilgili ihtiyaçlarını anlattığı görüşmede, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, okulların yenilenmesi konusunda belediyenin üstlendiği rolün önemine işaret etti.

Reklam
Reklam

Okulların fiziki açıdan yenilenmesinin yanı sıra öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda etkinlik salonlarının da düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Toy, “Hükümetimizin bütçesinde en önemli oran eğitim ve öğretime ayrılmıştır. Hayırseverler ve iş adamlarının da desteğiyle gereken konularda okullarda ihtiyaçlar gideriliyor. Çatak Belediye Başkanı Emin Babur’un da desteğiyle talepler doğrultusunda okullarımızın zorunlu ihtiyaçlarını karşılamayı ve öğrencilerimizin daha rahat eğitimlerini sürdürmelerini hedefliyoruz. Başkanımıza eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Okul müdürlerinin taleplerini ilgiyle dinleyen Başkan Babur, belediye olarak her zaman eğitime destek olduklarını anlattı. Okulların fiziki yapılarının bakımı ve onarımı, bahçelerin çevre düzenlemeleri, sınıfların yeniden boyanması gibi ihtiyaçlatın giderileceğini kaydeden Babur, daha önce olduğu gibi bu yıl da eğitim sürecinde ihtiyaç sahibi okullara yardımcı olacaklarının altını çizdi. Başkan Emin Babur, geleceğin emanetçisi olan çocukları çok önemsediklerini belirterek, “Öğrenciler için yapılan her hizmet kutsaldır. İlçemizde eğitim gören çocuklarımız daha iyi eğitim alma fırsatı bulduklarında büyük başarılara imza atacaklardır. Bu bakımdan bize çok görev düşüyor. Belediye olarak her yıl okullarımızdaki boya, badana ve tamiratları aksatmadan yapıyoruz. Bu yıl da yapacağız. Bize tadilat desteği almak için başvuran okullar arasından hiç eleme yapmadık. Belirtilen ihtiyaçları ve eksikleri guruplara ayırdık ve çalışma programı başlatıyoruz. Öğrencilerimiz, yeni öğretim yılında daha düzenli, temiz ve iyi durumdaki okullarda eğitim görmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından okul müdürleri,Başkan Babur’a kendilerine verdiği destekler nedeniyle teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: