Çatalzeytin’de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (kkka), Kanser Haftası Hakkında Vatandaşlar Bilgilendirildi

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde İlçe Hastanesi tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda vatandaşlara KKKA ve Kanser...

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde İlçe Hastanesi tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda vatandaşlara KKKA ve Kanser Haftası nedeniyle saat 14.00’te bilgiler verildi.

İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özcan tarafından yapılan bilgilendirmede ilk olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında bilgiler verildi. Özcan, kenelere karşı dikkatli olunmalı özellikle yüksek rakımlı köylerimizde, meralarda, ormanlık alanlarda kene yapışmalarında dikkatli olunması gerektiği belirtti. Yapışma vakalarında kenenin bir sağlık kuruluşuna başvurularak çıkartılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

01-07 Nisan tarihlerinin “Kanser Haftası” olduğunu belirten Özcan kanserin ülkemizde kanserin evrelerini görülme yaşlarını ve belirtilerini slayt gösteri eşliğinde katılımcılara anlattı.

Bilgilendirmenin son bölümünde karbon monoksit zehirlenmesini anlatan bir video klip ile program saat 14.50’de sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz