Çatalzeytinli Balıkçılar Liman Ağzının Sığ Olmasından Dertli

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesindeki balıkçılar liman ağzının sığlaşması nedeniyle zor günler geçiriyor.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesindeki balıkçılar liman ağzının sığlaşması nedeniyle zor günler geçiriyor.

Çatalzeytin'deki limanı verimli kullanamayan balıkçılar, bir kaç teknenin karaya oturmasının ardından teknelerini limana sorunsuz çekebilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

AA muhabirine bilgi veren "Seyfi 2" isimli teknenin kaptanı Alper Güzelaydın, Çatalzeytinli balıkçılar olarak zor durumda olduklarını belirterek, limanlarını kullanmakta sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Güzelaydın, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bizim Karadeniz dalgalı oluyor, fırtınalı olan bir denizde çalışmaktayız. Limanlarımızın ağzı sığ, limanları kullanamıyoruz. Artık yatırımda yok. Devlet bunları unutuyor mu bilmiyorum. Biz gerekli her türlü vergimizi, filaman kaydımızı, her türlü işimizi dört dörtlük yapıyoruz. Ancak kayıt olduğumuz limanlarımızı kullanamıyoruz. Bir fırtına olduğu zaman girecek liman arıyoruz. Mendirek ışıkları yanmıyor. Bunlar sıkıntı oluyor. Hani iyi kötü biliyoruz, girip çıktığımız olduğu için rahat girip çıkıyoruz. Burayı bilmeyen 3, 4 tane tekne karaya oturdu. Ciddi mücadele verip çıkardılar. Aynı sorunları bizde yaşıyoruz. Limanlarımız kullanılmayacak şekilde, giriş çıkış yapamıyoruz."

Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz