Çatıda Alacak Eylemi

Samsun’un Canik ilçesinde bir işçi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Kuzey Yıldızı 2. etap...

Samsun’un Canik ilçesinde bir işçi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Kuzey Yıldızı 2. etap inşaatında alacak eylemi yaptı. Binanın çatısına çıkan Şerif Bolat, ikna edilerek yere indirildi. Aynı inşaatta taşeron işçi olarak çalışan 12 kişi de paraları ödenmediği gerekçesiyle 10 gün önce çatıda eylem yapmıştı.

Aynı inşaat alanında ikinci kez eylem yapıldı. Sabah saatlerinde 2 bin 400 TL tutarındaki alacağının uzun süredir ödenmediğini ileri süren 22 yaşındaki işçi Şerif Bolat, 14 katlı binanın çatısına çıktı. Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine olay gelen yerine polis ve itfaiye ekipleri, Bolat’ı sakinleştirmeye çalıştı. Diyarbakırlı işçiyle konuşan polis, uzun uğraşlar neticesinde Bolat’ı ikna etti. Irmak Polis Karakolu’nda ifadesi alınan işçi, sağlık muayenesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili Cihan’a konuşan inşaattan sorumlu Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekayet Kaba, eylem yapan işçi Şerif Bolat’ın tüm alacaklarının zamanında ödendiğinin makbuzlarla sabit olduğunu söyledi. Kaba, “İşçilerimizin bir bölümü sezonluk çalışıyor. Ancak parasal konularda bizim açımızdan her hangi bir problemleri yok. Alacakları tümüyle ve zamanında ödenmektedir. Şerif Bolat isimli işçimizin de ödemelerini yaptık. Makbuzları elimizde. Firma olarak bugüne kadar işçilerimizi asla mağdur etmedik ve etmeyiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: