Çatışma için dağa bırakılan 2 PKK’lı teslim oldu

Güvenlik güçlerinin Hakkâri ve Şırnak kırsalında bulunan Kavaklı bölgesi ile Kazan Deresi’ne düzenlediği operasyonda 2...

Güvenlik güçlerinin Hakkâri ve Şırnak kırsalında bulunan Kavaklı bölgesi ile Kazan Deresi’ne düzenlediği operasyonda 2 PKK’lının güvenlik güçlerine teslim olduğu ortaya çıktı. Bölgede bulunan PKK’lı grubun kaçması için askeri oyalamak amacıyla bıraktığı 2 kişinin çatışmaya girmek yerine özel eğitimli asker ve polise teslim olduğu öğrenildi. Diyarbakır’a getirilen örgüt mensuplarının herhangi bir silahlı bir eyleme katılmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.
Geçtiğmiz haftalarda Hakkari ile Şırnak arasındaki dağlık bölgede bulunan Kavaklı ve Hakkari’deki Kazan Deresi bölgesine düzenlenen geniş çaplı operasyonda terör örgütü PKK büyük kayıp verdi. Örgütün kış üstlenmesi için kurduğu barınaklar yerle bir edilirken, kış mevsimi için topladıkları erzak ve mühimmatlarına el konuldu. Günlerce çatışmanın sürdüğü ve üst düzey PKK’lı Rüstem Osman‚ Guhar Çekirge ve Yücel Halis’in de öldürüldüğü bölgede, fedai olarak bırakılan örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütü PKK, sıcak çatışmalara girdiği zaman, az zayiat vermek için genelde fedai unsurlar olarak isimlendiği bazı kişileri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekilmiyor. Bu kişiler saatlerce çatışarak, saldırı düzenleyerek asker ya da polisi engellemeye çalışıyor. Bu şekilde çatışma bölgesindeki PKK’lılar oldukça uzaklaşmış oluyor. Bölgede kalan örgüt mensupları ise ya etkisiz hale getiriliyor ya da kaçıyor.
Aynı şekilde Kazan Deresi’ne çatışmak için örgüt tarafından bırakılan 2 PKK’lının güvenlik güçlerine teslim olduğu ortaya çıktı. Biri bayan olan örgüt mensuplarının 2 yıl önce Avrupa üzerinden Kandil’e gittiği ve burada örgüte katıldığı öğrenildi. Güvenlik nedeniyle isimlerinin açıklanmadığı örgüt mensuplarının, örgüte katıldıktan sonra pişman olduğu ancak kaçmak için bir türlü fırsat bulamadıklarını söyledikleri belirtildi. Diyarbakır’a gönderilen örgüt mensupları, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediklerini belitti. Yapılan incelemede zanlıların örgüt adına hiçbir eyleme katılmadıkları belirlendi. Bunun üzerine örgüt mensupları Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz