Çatışmalardan Kaçan Suriyeliler Mardin'e Sığındı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır olan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde bu sabah Suriye ordusu...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır olan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde bu sabah Suriye ordusu ve muhalifler arasında yaşanan şiddetli çatışma 30 kilometre uzaklıkta bulunan Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şenyurt beldesinde paniğe neden olurken, çatışmalardan kaçan Suriyeliler Kızıltepe'ye sığındı.

Ceylanpınar gibi Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde son iki gün içinde aralarında asker, çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 200 Suriyeli, Türkiye'ye geçiş yaptı. Çatışmaların Şenyurt'un karşısında bulunan Derbesiye ilçesine sıçramasından korkan Suriyeliler Türkiye'ye giriş yaparken, zaman zaman gelen silah sesleri ilçe sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Şenyurt beldesinde ikamet edenler gün boyu duyulan silah seslerinden tedirgin olduklarını belirtirken, sınırdaki mayınlı araziden geçerek Türkiye'ye gelen 9 kişilik akrabalarını karşılayan Mehmet Demir, akrabalarının sağ salim Türkiye'ye giriş yapmalarından dolayı Türk askerine teşekkür etti. Demir, "Bizim karşımızda hemen Derbesiye var. Bugüne kadar orada herhangi bir sıkıntı yoktu. Ancak, PYD ve muhalifler arasında başlayan silahlı mücadelenin Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn'den sonra Derbesiye'ye de sıçramasını bekliyoruz. Bundan kaçan yaklaşık 70 kişi bugün Türkiye'ye geldi. Dün de 100'ün üzerinde kişi geçiş yapılmıştı. Derbisiye'de son 1 haftada silah sesleri arttı. Tedirgin oluyoruz. Bugün Derbsiye'deki akrabalarımızdan 9 kişilik bir aile geldi. Hepimiz dua ediyorduk sağ salim gelsinler diye" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadın ve çocuklar sınırı geçerken, erkeklerin onları sınırdan geçirdikten sonra Suriye'deki evlerine döndükleri görüldü. Mayınlı arazi ve dikenli tellerin üstünden geçerek Türkiye'ye sığınan mültecilere, Türk askeri yardımcı olarak eşyalarını taşıdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: