Çaturoğlu Ve Çimenoğlu'ndan Çakır’a Ziyaret

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetimi ile İl Genel Meclis üyeleri, Alaplı...

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetimi ile İl Genel Meclis üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve tam kadro yönetim kurulu üyelerinin yanında İl Genel Meclis Üyeleri Osman Arslan ve İsmail Tak’la birlikte karşılanan AK Parti Alaplı heyeti, Ereğli Teşkilatıyla birlikte Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı tebrik ederek, “bölgemizin ağır sorunları var, inşallah bunları çözecek bir ekip kurmuş, kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Sorunların çözümünün birlikte hareket etmekten geçtiğini anlatan Çaturoğlu; “Hepinizin bildiği gibi, Alaplı ve Ereğlimiz birbirinin etle tırnak gibi ayrılmaz birer parçası. Aslında birbirinden ayrılma. 1987-88 yıllarında Alaplı, Ereğli’den ayrılarak ilçe oldu. İlçe olduktan sonrada Ereğli ile olan münasebetlerini kesmedi. Bugün Alaplı’dan binlerce insan Ereğli’ye geliyor. Ereğli ile ilgili hem ekonomik, hem kültürel, hem de eğitim bağlarımız var. Bundan dolayı biz bölgedeki sorunların çözüm yerinin yine Ereğli ve Alaplı birlikteliğinden geçtiğini düşünüyoruz. Buna kuvvetle inanıyoruz. Biz iki ilçe, bu kadar iç içe girmiş, konuları aynı, sorunları yakın ve ilgili iki ilçenin sorunlarını da bir araya gelerek belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ile beraber çözülebileceğinin bilinci içindeyiz. Bu bölgenin çözümü altını çizerek söylüyorum, Alaplı ve Ereğli’nin birlikte hareket etmesinden geçer. Ereğli Teşkilatımızın da bizim gibi düşündüğünü biliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu’da, ziyaretin amacının yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ve başarılar dilemek olduğunu söyledi.

Ziyareti Yönetim Kurulu toplantısını birlikte yapılabilecek bir zamana denk getirdiklerini anlatan Çimenoğlu, “Fatih çakır ve yönetimi gerçekten çok zor ve önemli bir dönemde görevi teslim aldılar. Çok büyük bir sorumluluk yüklendiler. Türkiye’nin önündeki 2-3 sene çok önemli. Türkiye’nin geleceğinin çizileceği, gelecek siyasetini etkileyecek çok önemli bir iki üç yıl içine giriyoruz. Hepinizin bildiği gibi 2014 yılı Mart ayında yerel seçimler var, belediye seçimleri var. Hemen ardından Ağustos aylarında Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Burada en önemli unsur Cumhurbaşkanlığı seçimi. Çok önemli, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız buraya aday olması halinde cumhurbaşkanlığına seçilmesi ve bundan sonra gündeme gelecek yeni anayasa çalışması yapılması, bunlar Türkiye’nin gelecek siyasi tarihinde çok önemli noktalar. Bunun için bu döneme, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar olan döneme, çok başarılı, çok hazırlıklı, çok donanımlı girmeliyiz. Buda yerel seçimlerle başlıyor. Bunun için sayın Fatih çakır başkanlığındaki yeni Ereğli AK Parti ilçe yönetimine çok büyük ve tarihi bir görev düşmektedir. Aynı şekilde bu görev sadece Türkiye’nin genel durumu açısından değil, Ereğli içinde gerçekten çok önemli. Bunu açıklıkla ve içtenlikle söylüyorum. Ereğli’de artık AK Partinin sadece genelde değil, yerelde de iktidara gelmesi gerektiğine inanıyorum. Ereğli’nin buna ihtiyacı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Alaplı’da AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ile çok güzel hizmetlere imza attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, şunları söyledi: “Bakın Alaplı’da kredi yurtlar kurumu yaklaşık 8 milyon liralık bir yatırımla 500 öğrencilik, (250 kız, 250 erkek olmak üzere) bir yurt inşaatı yapıyor. Bu yurt inşaatını her ne kadar Kredi Yurtlar Kurumu yapsada, buranın arsasının 800-900 metrekaresini belediye olarak biz verdik ve imar değişikliği gerçekleştirdik. Yani hükümetle yerel yönetim bir araya geldi ve bu yatırımı kazandırdı. Bakın Alaplı’da bir Fatih köprüsü yapılıyor. Bu köprünün maliyeti 1,5 milyon lira. Bu köprüde yine eski meclis başkanımız Köksal Toptan’ın gayretiyle maliye bakanlığından çıkan ödenekle yapıldı. Yine sayın başkanım Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde hazineye geçmiş olan yere şuanda İmam Hatip Lisesi yapılacak. Proğrama alındı. Yine başkanımın döneminde yapılan çalışmayla Milli Eğitime kazandırılan yere 5 milyon liralık Çok Proğramlı lise inşaatı şuanda bütün hızıyla devam etmekte. Sayacağım o kadar çok yatırım var ki Alaplı’da. Derenin temizliğinden, Alaplı deresinin Mollabey’den dere ağzına kadar olar yerden duvar yapımına kadar bir sürü hizmet yapılıyor. Ben belediyenin hizmetlerini anlatmıyorum. Yerel yönetimle merkezi yönetimin bir araya geldiği zaman neler yapabileceğini göstermek için verdiğim örnekler. Ereğli’nin de bu örneklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunu da Fatih çakır başkanlığındaki Ereğli AK Parti İlçe Teşkilatının en güzel şekilde başaracağına canı gönülden inanıyorum”

Reklam
Reklam

Çakır yönetiminin Ereğli’de bir tarih yazacaklarına inandığını belirten Çimenoğlu, “Sizin arkanızdayız demiyoruz, sizlerle bir bütünüz diyoruz. Faruk Çaturoğlu başkanımında dediği gibi Alaplı-Ereğli bir bütündür. Ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızda olacağınızı biliyorum, bizimde sizin yanınızda olacağınızı bilin istiyorum ve inanıyorum ki, Fatih Çakır ve yönetimi Ereğli’de bir tarih yazacak. Ereğli Belediyesi ile iktidar buluşacak” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır da, “Ereğli Alaplı hakikaten bir bütündür. Biz kendimizi 240-250 bin nüfusa hizmet ediyor bir pozisyonda görüyoruz” dedi.

Ereğli’de gerçekleşen ve yapılacak yatırımlar konusunda bilgi veren Çakır; “2014 yılında teslim edilecek bir hastanemiz var. Bölgenin sağlık sorunlarını tamamıyla çözebilecek, birinci sınıf bir hastane kazandırıyoruz. Milli Eğitim’le alakalı Ereğli’ye 9+1 okul kazandıracağız. Aynı zamanda Devrek Yol ayrımında trafik sıkıntısının en fazla yaşandığı bölge olarak, orada bir köprülü kavşak çalışmamız var. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan bey dün Karayolları Genel Müdürlüğüyle görüşmesiyle birlikte Gülüç köprüsünden Kepez yoluna kadar olan bölümü Mayıs ayına kadar inşallah başlatıyoruz. Alttaki malzemeler alınmasa dahi, biz bu yolu artık, birilerinin Ereğli’ye hizmeti geciktirmesine rağmen bu yolu başlatacağız. Onun yanında Adliye sarayıyla ilgili tüm sorunlarımız bitmiş. Kamu ihale kurumundaki askı süreci bittikten sonra önümüzdeki günlerde yer gösterilmesi yapılarak başlatılacak. Vergi dairesine Devlet demiryollarından bölgemize eski milletvekilimiz Fazlı Erdoğan döneminde kazandırılan alana Vergi Dairesi inşaatımız şuan proje aşamasında, bütçesi ayrıldı. Onuda kısa zamanda başlatacağız. Ereğli Alaplı bir bütün olduğundan Organize Sanayi Bölgelerimiz yan yana. İstihdam anlamında bir şeyimiz yok. Yatırım nereye yapılırsa diğer taraftan da istihdem desteği alabilecektir. Bunları da takip ediyoruz. Yüksekokulumuzun onayı çıktı, müdürlüğü atanmıştır. Bundan sonra hizmet binalarının yapılarak Ereğli’de öğrenci sayısının hak ettiği 11 bin kotasına ulaştırmaktır. Bunların hepsi yerle alakalı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Merkezi yönetim ve yerel yönetim uyum içinde çalıştığı zaman, aynı fotoğrafa aynı gözle baktığı zaman, nelerin başarıldığının ortada olduğunu dile getiren Çakır, “Süratli bir şekilde Ereğli Belediyesi(ni almaya yönelik çalışmalarımızı arttırıyoruz. Bununla ilgili Seçim Karargah Merkezimizi dahi kurduk. SKM Başkanını bile atadık. Artık bizim için Ereğli’de yerel seçim başlamıştır. Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde 200 metrekarelik yeni yerimize taşınıyoruz. Şuanda dekorasyonu bitmek üzere. Hizmetlerimizi orada da sürdüreceğiz. Tüm ekip arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Hedefimiz belli. Hep birlikte halkımızla bütünleşerek bu çalışmalarımıza daha da bir ivme katacağız. Ben gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretten son derece yönetimim adına memnunum. Birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

AK Parti heyeti ile Alaplı heyeti, daha sonra birlikte Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: