"Çavuş Uluslararası Sanat Günleri" Başladı

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen "Çavuş Uluslararası Sanat Günleri" etkinlikleri başladı.

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen "Çavuş Uluslararası Sanat Günleri" etkinlikleri başladı.

"Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. yılında 40 sanatsal etkinlik" temasıyla düzenlenecek sanat günlerinde bir çok ünlü sanatçının Şükran Köyü'ne gelmesi bekleniyor.

Sonsuz Şükran Köyü'nün kurulduğu Çavuş beldesinde gerçekleştirilen sanat günleri etkinliğinin ilk günü mehteran gösterileri ile başladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu burada yaptığı konuşmada, Sonsuz Şükran Köyü'ne baktıklarında, mücadelenin ve eser ortaya çıkarmanın sonucunu hep birlikte gördüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise köyün bu aşamaya çok kolay gelmediğini vurgulayarak, "Biz olmuş halini görüyoruz. O ideallerin, hayallerin gerçeğe dönüşmesini görmek, gerçekten çok haz verici bir durum ama kolay olmadığına inanıyorum" diye konuştu.

Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak da Anadolu'nun ücra köşesinde böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, yapımcı ve yönetmen Mehmet Taşdiken'in projesi olan Sonsuz Şükran Köyü ile beldenin adının tüm dünyaya duyurulduğunu ifade etti.

Mehmet Taşdiken de hayatı boyunca hep ideallerinin peşinden koştuğunu dile getirerek, "Bu bir ticari proje değildir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ve Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'nin başkanlık ettiği sempozyumda "Konya'da kırsal kalkınma" konusu ele alındı.

Belde meydanında sanatçılardan Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tchernega'nın portre çalışmalarının sergilendiği etkinlikte, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin köyle ilgili hazırladığı belgeselin gösterimi yapıldı.

Reklam
Reklam

Birçok etkinliğin yer alacağı "Çavuş Uluslararası Sanat Günleri" 28 Ağustos'a kadar devam edecek.

Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz