Çavuşoğlu: Abd'nin Suriye'ye Müdahalesini Destekliyoruz (5)

'ARTIK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ' Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrencilerle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ardından gündemi

'ARTIK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrencilerle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ardından gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, Suriye'de barış için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, iki gün önce zalim uygulamalarına göz yumulduğu için Esat rejiminin tekrar kimyasal silah kullandığını söyledi. Çavuşoğlu, “Daha önce kullandığı zaman cezasını çekmediği için ve son zamanlarda meşrulaştırılmaya çalışıldığı için Esat yine kimyasal silah kullandı. Ama artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı barış için çaba sarf edeceğiz" dedi.
AVRUPA'YA TEPKİ
Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile bir sorunları olmadığını, ancak AB'nin Türkiye ile sorunları olduğunu söyledi. AB'nin sadece Türkiye ile değil kendisinden olmayan herkesle sorun yaşadığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“AB kendisi ile de sorun yaşıyor. Avrupa'daki ırkçı partiler giderek güçleniyor. Irkçı partilerin hepsi AB'ye ve Avrupa Parlamentosu'na da karşı, ortak değerlerin hepsine karşı. Irkçılık artıyor, hoşgörüsüzlük tırmanıyor, İslam karşıtlığı pik yapmış durumda. Antisemitizm devam ediyor, nefret suçları işlemeye devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine doğru giden bir Avrupa görüyoruz ve bunu durdurabilecek bir liderliği göremiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: