Çavuşoğlu, İrbeç'in ihracı ile ilgili soruya cevabı: Gıybet yapmayalım

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'den istifa...

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'den istifa ederek MHP'ye geçen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in yeni partisi tarafından ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edilmesi konusundaki bir soruya, 'yanımızda olmayan birinin arkasından konuşmam’ cevabını verdi.
AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal'ın, Antalya'nın Manavgat ilçesinde MATSO konferans salonunda bayramlaşma çıkışında sivil toplum kuruluşları ile sohbette, Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'den ihracı gündeme geldi. İrbeç'in ihracı ile eski ve yeni milletvekili arkadaşı yorum yapmaktan kaçındı. Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorusuna, "Yanımızda olmayan bir arkadaşın gıybetini yapmayalım." açıklamasında bulundu. Milletvekili Günal ise konu ile ilgili kararı partinin yetkili organlarının vereceğini söyledi.
Milletvekili İrbeç, 12 Haziran seçimlerine 3 ay kala AK Parti'den istifa ederek MHP'ye geçmişti. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den 5'inci sırada TBMM'ye giren İrbeç, 12 Haziran seçimlerinde de MHP'den Antalya'dan üçüncü sırada Meclis'e girmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz