Çavuşoğlu: İsrail-Hamas tutuklu değişimi memnuniyet verici

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ile Hamas arasında tutuklu değişiminin memnuniyet...

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ile Hamas arasında tutuklu değişiminin memnuniyet verici bir haber olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, “Barış süreci için zor bir zamanda böyle bir gelişme, Filistinliler ve İsrailliler arasında sürdürülebilir müzakerelerin mümkün ve kilitlenmişliğin devamından daha etkili olduğunu ortaya koyan bir işarettir.” dedi.

AKPM’nin 4 Ekim 2011 tarihinde Filistin Milli Konseyi’ni “Demokrasi için Ortaklık” statüsüne kabul ederken, asker Gilad Şalit’in serbest bırakılmasının izlenecek konular arasında yer aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, ortaklığın şimdiden olumlu neticeler doğurduğunu görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, AKPM tarafından Filistin Yasama Konseyi’nin tutuklu üyelerinin de serbest bırakılması çağrısı yapıldığını hatırlatarak, bunların da takas edilenler arasında olmasını umduklarını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında, tutuklu değişiminde aracılık yaparak önemli rol oynayan Mısırlı ve Türk yetkililere takdirlerini de dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz