Çavuşoğlu: Muhtıralara boyun eğmediğimiz için halkımız bizi iktidara getirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bir ülkede...

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bir ülkede sivilleşme olmadan özgürleşmenin olamayacağını söyledi.
AKPM Başkanı Çavuşoğlu, 12 Haziran seçimleri çerçevesinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve partilileri Küçük Şelale İşletme Tesisleri'nde verdiği kaynaşma yemeğinde partililere hitap etti. Mevlüt Çavuşoğlu, darbe ruhu sinmiş 1982 Anayasa'ndan kurtulmanın yolun 12 Haziran seçimleri sonrası sivil bir anayasa yapımının şart olduğunu kaydetti. Ülkenin özgürleşmesinin yolunun sivil anayasa yapımından geçtiğinin altını çizen Çavuşoğlu, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda halkın sandıkta 'evet' demesiyle sivil bir anayasa yapımına yeşil ışık yaktığını söyledi.
Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkede sivilleşme olmadan özgürleşme olmaz. Onun için seçim sonrası yeni bir sivil anayasa yapımı şart. Askeri darbe sonrası hazırlanan anayasa günümüz insanının taleplerine cevap vermede yetersiz kalıyor. Ülkenin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için sivil anayasa yapmak zorundayız. Bir ülkede demokratikleşme olmadan gerçek anlamda ekonomik kalkınmada olmaz. Sivil anayasa yapımı yanında yargı reformu da şart.Yargı reformu ile iç hukuk yolları işletilerek kendi insanımız hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Strazburg'da arama yerine ülkemizde çözüme kavuşturmuş olacak. Elbette AİHM'de başvruda bulunabilir. İç hukuk yolları işletilirse ülkemiz insanın hakkını AİHM ve Strazburg'da aramasına gerek kalmayacak."
AK Parti olarak kuruldukları 10 yıllık süre içinde ülkenin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi yolunda önlerine çıkan bütün engellere aldırış etmeden demokrasiden taviz vermediklerini belirten Çavuşoğlu, e-muhtıra'lara boyun eğmeyerek halkın sandıkta verdiği 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' yetkisini halk namına 2 dönemdir en güzel şekilde temsil ettiklerini ifade etti. 27 Nisan e- muhtırasına boyun eğmedikleri için Anadolu insanının 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'yi yüzde 47'lik oranla tek başına iktidara taşıdığına dikkat çeken Çavuşoğlu, güçlerini halktan aldıkları için hiç bir zaman statükocu, vesayetçi ve ara rejim özlemcilerinin tehditlerine hiç bir zaman pabuç bırakmayacaklarını kaydetti.
Çavuşoğlu, "Gücümüzü halktan alıyoruz. Gücümüzü halktan aldığımız için 27 Nisan e-muhtırasına bayun eğmedik. Antidemokratik uygulamalara geçit vermedik. 27 Nisan e-muhtırasına boyun eğmediğimiz için halkımız 22 Temmuz 2007 seçimlerinde partimizi tek başına ikinci defa iktidara taşıdı. Halkımız sandıkta bize emanet ettiği Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir sözünün manevi gücünü her zaman koruyacağız. Onun için 9 yıllık iktidarımız döneminde demokrasi üzerinde baskı kurmaya çalışan güçlere karşı hiç bir zaman boyun eğmedik. Allah'ın izniyle de bundan sonra da eğmeyeceğiz." diye konuştu.
12 Haziran seçimlerinin sadece ülkenin 4 yılını değil 2023 Türkiye vizyonunu şekillendireceğini için tarihi öneme sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu, hedeflerinin 50 milyon turiste karşı 50 milyar dolar gelir olduğunu söyledi. 12 Haziran seçimlerinde 9 yıldır süren istikrar için halktan üçüncü defa partilerini tek başına iktidara getirmesi için sandıkta yetki istediklerini belirten Çavuşoğlu, halkın 5 gün sonra yapılacak seçimlerde partilerini tek başına iktidara üçüncü defa taşıyacağına yürekten inandığını kaydetti. Çavuşoğlu, konuşmasının ardından Manavgat'ın Gündoğdu beldesinden partiye katılan 9 kişiye parti rozet taktı.
Yemeğe AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan, Kadın Kolları Başkanı Ümmü Gülsüm Cengiz, AK Parti Antalya milletvekili adayı Abdullah Cengiz, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı, Alanya'nın Tosmur Beldesi Belediye Başkanı Musa Özdemir ve partililer katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz