Çavuşoğlu: Referandumla siyasetin üzerindeki prangalar kırıldı

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ülke demokratikleşmenin önündeki engellerin, 12 Eylül’deki anayasa değişikliği referandumu...

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ülke demokratikleşmenin önündeki engellerin, 12 Eylül’deki anayasa değişikliği referandumu ile aşıldığını söyledi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne katılan Mevlüt Çavuşoğlu, İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu'nun tebrik ettikten sonra partililere hitap etti.

12 Eylül referandumu öncesi 'hayır' cephesinin bilinçli bir şekilde darbeciler yargılamaz kara propagandası yaptığını belirten Çavuşoğlu, halk oylamasının Türk demokrasisi adına bir milat olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Halk oylamasında Anadolu insanının 'evet' diyerek ileri demokrasi özlemini gür bir sesle dillendirdiğini belirten Çavuşoğlu, sandıktan çıkan sonuçla milli irade üzerinde kurulması istenen ipoteğin kırıldığını kaydetti.

Çavuşoğlu, "Referandum öncesi darbeciler yargılamaz kara propagandasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Halk oylaması ile halkımız milli irade üzerinde vesayet istemediğini gösterdi. Ülkemiz 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat post modern darbelerinde çok büyük acılar yaşadı. 27 Mayıs'ta idamlarla Anadolu insanının bağrına bastığı Başvekil Adnan Menderes ve bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı kaybettik. Acıları halen yüreğimizde. Referandumla ülkemiz üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçti. Milli irade üzerinde vesayet anlayışı son buldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz