Çavuşoğlu: Trump Ile Birlikte Güvene Dayalı Ilişkilerimizi Geliştireceğimize Inanıyoruz (1)

Gülseli KENARLI - Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA) DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de Trump'ın başkan seçilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı. İstanbul'da katıldığı program sonrası sorulara yanıt

Gülseli KENARLI - Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA) DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de Trump'ın başkan seçilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

İstanbul'da katıldığı program sonrası sorulara yanıt veren Çavuşoğlu, "Bu seçimlerin Amerika'ya ve tüm dünyaya hayırlı olmasını dileriz. Demokratik seçimlerde halkın seçimlerine herkesin saygılı olması gerekir" dedi. "Biz Amerika ile her zaman ilişkilerime önem veriyoruz" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Trump ile birlikte güvene dayalı ilişkilerimizin geliştireceğimize inanıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte ilişkilerimiz ABD ile daha güçlü olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gülen'in iadesi ile ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, "Trump'ın ve yönetimimin FETÖ'ye bakış açısı net. Esasen biz şu an ki yönetimden FETÖ'nün iadesini istiyoruz, bu işi savsaklamamasını istiyoruz" dedi.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz