Çavuşoğlu ve Akar, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Çevik’le bir araya geldi

Çavuşoğlu ve Akar, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Çevik’le bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyarette bulundukları Ukrayna'da Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Halit Çevik’le bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Çevik'le ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusunun çatıştığı Donbas’taki son durumu görüştüklerini ifade etti.

Çevik'in, kurulduğu günden bu yana misyonun başkanlığını yaptığını anımsatan Çavuşoğlu, "Donbas, diplomatik yollardan çözülmeli, Minsk Anlaşmaları tam olarak uygulanmalı." paylaşımında bulundu.

Reklam
Reklam

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, 2014'ten bu yana sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna birlikleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz