Çavuşoğlu'ndan KKTC lideri Akıncı ile kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs’a geldi. Akıncı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

KKTC'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakerelerinin bulunduğu aşamaya ilişkin temaslarda bulunuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından ise müzakere heyeti ve Dışişleri Bakanlığı heyetlerinin katılımıyla heyetler arası görüşmeye geçildi. Çavuşoğlu ve Akıncı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı ile Lefkoşa’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Dairesi Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

​Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve muhalefet partisi liderlerinin yer alacağı çalışma toplantısına katılacak.

Çavuşoğlu daha sonra Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu, basın toplantısının ardından, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özgürgün tarafından kabul edilecek, Çavuşoğlu ayrıca, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de bir araya gelecek.

Anahtar Kelimeler: