Çay Ocağında Bulaşık Makinesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bir çay ocağında başlatılan uygulamayla çay bardakları artık bulaşık makinesi ile yıkanmaya...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bir çay ocağında başlatılan uygulamayla çay bardakları artık bulaşık makinesi ile yıkanmaya başlandı.

Cumhuriyet meydanında bulanan çay ocağı işleticisi İsmail Kahveci, ilçede bulaşık makinesi ile bardak yıkayan ilk çay ocağı olduklarını belirterek,“ Müşteri yoğunluğu nedeniyle bardakları yıkamada gecikmeler ve sıkıntılar yaşıyordum. Ayrıca çay bardaklarını yıkamak hem zamanımı alıyor, hem de hijyen olmuyordu. Diğer taraftan bizim şebeke suları çok kireçli olduğu için bardaklar lekeli görünüyordu. Bu durum hiçte hoş olmuyordu. Buna çözüm bulmak amacıyla çay ocağına bulaşık makinesi kurmaya karar verdim. Şimdi çok rahatladım ve müşterilere daha temiz ve pırıl pırıl bardaklarla servis yapıyorum. Önce 500 bardağın yarısını yıkıyor, diğer yarısı ile de servis yapıyorum, daha sonra ise diğer yarısını yıkıyorum. Yıkamada tablet, parlatıcı ve koku giderici de kullandığım için bardaklar daha temiz ve güzel kokuyor. Ayrıca bardak yıkama derdim olmadığı için bir garson eksik çalıştırıyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çay ocağı'nda başlatılan bulaşık makinesinde bardak yıkama uygulamasından çok memnun olduklarını söyleyen müşterilerden Hüsnü Özyurt,” Temiz ve pırıl pırıl bardaklarda çay içmenin keyfi başka oluyor. Artık gönül rahatlığıyla çayımızı yudumlayarak günün yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: