Çay Parasını Isteyen Garsonun 'işten Çıkarıldım' Iddiası

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2 Nisan Pazar günü Düzce'de referandum çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2 Nisan Pazar günü Düzce'de referandum çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bakan Özlü ve beraberindeki partililer, Belediye Meydanı'nda bulunan 'Ahmet Usta'nın Yeri' isimli çay ocağı önünde oturarak çay içti. Çay ocağında çalışan Cuma Beyaz, iddiaya göre İl Başkanı Hikmet Keskin'den çayların parasını isteyince partililerle arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, 1 gün sonra zabıta ekipleri çay ocağı önündeki masa ve sandalyeleri kaldırdı. 3 çocuk babası Cuma Beyaz da belediyenin baskısı ile günlük 60 TL yevmiye ile 9 yıldır çalıştığı çay ocağında işten çıkarıldı.
"GÜNLÜK KAZANCIM KESİLMESİN DİYE ÇAY PARASI İSTEDİM"
Cuma Beyaz, işsiz kaldığını ve yeni iş aradığını belirterek şu iddialarda bulundu:
"Bakanımız kalabalık bir grupla bizim çay bahçesine çay içmeye geldi. Kalkarken AK Parti İl Başkanı'na, 'Afiyet olsun başkanım, çay hesabı duruyor' dedim. İl Başkanı bana 'Buraya gelmeyelim mi, buraya oturmayalım mı? Her geldiğimizde bizden çay parası istiyorsun' diyerek bağırdı. Gittikten sonra patronum Ahmet Güzelsu bana, 'Neden çay parası istedin?' dedi. Ben de 'Sen bana buraya her gelen partiliden çay parasını alacaksın. Senin günlük kazancından bu çay paralarını kesrim' dedin dedim. 1 gün sonra zabıta arkadaşlar geldi bütün masa ve sandalyeleri toplayarak kaldırdılar. Ben günlük kazancımın kesilmemesi için çay parasını istedim. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, 'O şahsı biz orda görmek istemiyoruz. O şahsın işine son verirsen sandalye ve masayı dışarıya çıkartırım' demiş ve sonra işime son verdiler."
BAŞKAN YARDIMCISI: ÇALIŞAN HATA YAPMIŞ
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ise daha önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Düzce Valisi de çay ocağında çay içtiğinde benzer durumların olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bize gelen iddia şu şekilde; 50-60 çay içiliyorsa hep daha fazla çay parası istenmiş. Hatta orada oturan vatandaşlardan bize şikayetler geliyordu. Çay dayatması var. İşyeri sahibinin bize söylediği çalışanlarının bunu yaptığı yönündeydi. Kendisinin bundan haberi olmadığını söyledi. Hatta bu çalışanların kendisini de mağdur ettiğini ve parayı kendi ceplerine atıp vermediğini söyledi. Düzce Belediyesi böyle ufak konularla uğraşmaz. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Neden 'Çık' diyelim? Çalışan bir hata yapmış, işyeri sahibi de inisiyatif kullanarak haklı olarak çıkarmış. Ben olsam ben de çıkarırım. Benim yanımda çalışan bir personel benim adımı, inisiyatifimi kullanarak fazla para alıp cebine koyuyorsa ben de çıkarırım. İş yeri sahibi doğru yapmış."
Çay ocağı sahibi Ahmet Güzelsu da Cuma Beyaz'ın hata yaptığını, ancak işten çıkarmadığını, kendisinin ayrıldığını ve telefonlarına bakmadığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: