Çay Üreticisine 147 Milyon Lira Ödendi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz eylül ayında çay üreticisinden aldıkları 133 bin ton yaş...

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz eylül ayında çay üreticisinden aldıkları 133 bin ton yaş çayın bedeli olan 147 milyon liranın üretici hesaplarına aktarıldığını söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, 9 Mayıs’ta başlayan 2012 yaş çay kampanyasını bu ay içerisinde sonlandıracaklarını ifade ederek, “Üreticimizden birinci sürgünde 218 bin, ikinci sürgünde 242 bin ve halen devam eden üçüncü sürgünde de 195 bin ton yaş çay aldık. Kampanya öncesi hedefimiz olan 650 bin tonu geçtik.” dedi.

Reklam
Reklam

ÜRETİCİNİN CEBİ BAYRAMDA GÜLECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çay parası ödemelerinde kendilerine verdikleri özel talimatları harfiyen uyguladıklarına dikkat çeken Sütlüoğlu, "Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı öncesi, Eylül ayında aldığımız 133 bin ton yaş çayın bedeli olan 147 milyon lirayı üretici hesaplarına aktarıyoruz. Eylül ayı öncesine kadar üreticilerimize 568 milyon liralık bir ödeme yapmıştık. Eylül’deki ödemelerle üreticimize toplamda 715 milyon liralık bir ödeme yapmış olacağız. Bu ay içerisinde üreticimizden aldığımız yaş çayın bedelini de Kasım ayı içerisinde ödemeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: