Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki Köprünün Çökmesi-Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakan YardımcısıBaş, Yeni Yapılan Köprünün Inşaatını Inceledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün çökmesi sonucu yapımına başlanan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün çökmesi sonucu yapımına başlanan yeni köprüyü inceleyerek, "İnşallah en güzel şekilde bu ikinci köprü tamamlanır, biz de bir daha böyle şeyler yaşamayız" dedi.

Baş, Vali Erol Ayyıldız ve beraberindekilerle, 6 Nisan'da çöken köprünün yerine yapılan yeni köprü çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün kentteki gezi ve incelemelerinde bakanlıklarının sorumluluğundaki çalışmaları yerinde gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Çaycuma'daki üzücü kazanın yaşandığı köprüde inceleme yapmadan bölgeden ayrılmak istemediğini anlatan Baş, şunları kaydetti:

"İnşallah en güzel şekilde bu ikinci köprü tamamlanır,biz de bir daha böyle şeyler yaşamayız. Arkadaşlarımızın gerçekten güzel bir çalışma yürüttüğünü gördük. Kendilerine başarılar diliyorum. Allah korusun, bu bir afettir, afet sonrası olmuş olan bir olaydır. Ama önden tedbir almak her zaman gereklidir. Bugün de yapılan o tedbirdir. İnşallah dediğim gibi bundan sonra böyle afetler yaşamayız."

Çaycuma'da, 6 Nisan'da Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmıştı. Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10'unun cesedine ulaşılabilmişti.

Muhabir: Hüseyin Tıraş / Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: