Çaycuma’da “mobil Ketem Projesi” Eğitim Toplantısı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, “Mobil Ketem Projesi” eğitim toplantısı gerçekleştirildi.Çaycuma ilçesinde, “Mobil Ketem Projesi” eğitim toplantısı...

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, “Mobil Ketem Projesi” eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Çaycuma ilçesinde, “Mobil Ketem Projesi” eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, konuşmacı olarak BEÜ Kadın Hastalıkları ve Ana Bilim dalı üyesi Doç. Dr. Ülkü Özmen, BEÜ Üniversitesi Ana Bilim Dalı Başkanı Genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ali Uğur Emre, BEÜ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim dalı Doç. Dr. Mehmet Ali Kurçer, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Doktor Dilek Didem Ayyıldız, dinleyici olarak Kaymakam Hasan Yaman’ın eşi Özlem Yaman, Ak Parti ilçe Başkanı Bünyamin Bostancının eşi Fatma Bostancı, Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in eşi Gönül Gülşen ve çok sayıda kadınlar katıldı.

Reklam
Reklam

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşını söylenmesiyle başladı. Doç. Dr. Ülkü Özmen doktorlar olarak kansere çok önem verdiklerini ifade etti. Özmen, ”15-44 yaşı kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci ölüm sebebidir. Normalde ölüm sebebi olarak ortalama 8. sıradadır. Türkiyede en çok görülen tetikleyici kanser türüdür. Yılda 1364 ölüm bu kanserden olmaktadır. Erken tanırsak yüzde yüz kör edilen bir hastalıktır. Biz sürekli muayene olmak zorundayız” dedi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Doktor Dilek Didem Ayyıldız, “Mobil Ketem projesinin sizler için sosyal kazançlarından bahsetmek istiyorum. İlk İlçemiz Çaycuma belde ve köyleri özellikle alanlarımız olacaktır” dedi.

Slayt gösterimi ile programa katılan kadınlara kanserle ilgili bilgiler verildi. Konuşmaların ardından uygulamalı pratik eğitim verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz